Miesto šventėje lankytojai galėjo apžiūrėti, pasiderėti ir nusipirkti nuo česnakų ir dešrų iki paveikslų ar rankinių. Tačiau pirko jie tuos dalykus, kurie kainuoja mažiau. Paveikslus pardavinėjantys prekeiviai kaip susitarę tvirtino, kad mažesnius ir pigiau kainuojančius dirbinius parduodi dar galima, tačiau kai kaina viršija kelis šimtus litų, jie tik pagiria darbą ir nueina, nė negalvodami pirkti.

„Užsieniečiai šiek tiek brangesnes prekes perka, o lietuviai geriau kokį niekutį įsigys“, - sakė ką tik odinę rankinę už 200 litų vokietei pardavusi Eglė.

Auskarais, vėriniais, apyrankėmis ir kitais papuošalais prekiavusi Olga sakė, kad žmonės perka neblogai ir tikisi, kad vakare įsigys dar daugiau papuošalų.

„Nė viena prekė man nereikalinga, todėl ir neperku - sakė po prospektą su sūnumi vaikšinėjusi Daiva, - tokių „Kaziuko mugių“ mieste būna per kiekvieną šventę, todėl man įdomūs tik renginiai, o ne apsipirkimas“.

Gardžių lauktuvių kelyje vyko intensyvi prekyba – šventės dalyviai į krepšius krovėsi mėsos, žuvies gaminius, kepinius, šaldumynus, medų. Prekeiviai klientų kiekiu nesiskundė.

„Perka panašiai kai ir visose tokio tipo šventėse. Šiandien visai pasisekė, nes oras geras“, - sakė medaus produkcija prekiaujanti Alma.

„Jei kokį neįprastai paruoštą gaminį perka, kurio prekybos centre negausi, dar pateisinama, bet dešras pirkti šventėse tai išvis nesąmonė", - piktinosi Darius.

Knygų alėjoje jau erdviau – čia smalsuolių ne tiek daug, tačiau leidėjai taip pat sako, kad prekyba niekuo nesiskiria nuo praėjusių metų sostinės dienų.

„Kaip visada. Perka pigesnes, su akcijomis, bando derėtis. Tik vienas kitas rimtesnį kūrinį nusiperka“, - sakė pardavėja Virginija.

Didžiausios žmonių spūstys susidarė šalia nemokamų pramogų, pavyzdžiu, pantomimo ar mago, scenų. Taip pat jie būriavosi šalia kavinių – visi stalai buvo užsėsti šašlykų valgytojų. Šeštadienio vakaro Sostinės dienų vinis, turėsiantis pritraukti dar daugiau žmonių – lietuvių grupė „Golden Parazyth“ ir britai „Touch and go“, pasirodysiantys pagrindinėje scenoje šalia Arkikaterdos.