Advokatė tokį sprendimą priėmė neva po kelių žmonių užpuolimo. Tyrėja iš vaikų teisių apsaugos tarnybos „Barnevernet“ taip pat nusišalino. Teigiama, kad ji irgi yra įbauginta.

Norvegijoje gyvenančios G. Leščinskienės jau greitai laukia teismas dėl jos 8-ečio sūnaus globos teisių. Berniukas šiuo metu auga pas globėjus.

„Šiandien ryte sužinojome, kad pati bylos tyrėja „Barnevernet“ atsisakė bylos, dėl grėsmės jos gyvybei. Ji oficialiai tai pateikė teismui. Šiuo metu byla kabo ore. Gražina yra viena – nei gynėjų, nei kaltintojų nelikę“, – LNK telefonu sakė Norvegijos teismuose vertėja dirbanti ir nukentėjusioms šeimoms padedanti vertėja Neringa Ozolina.

Susisiekti su vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovais televizijos naujienų tarnybai nepavyko.

G. Leščinskienė tikina, kad žmonėms, susijusiems su jos vaiko globos byla, yra daromas spaudimas, jie sulaukia grasinimų. „Aš todėl irgi atsitraukiu. Nenoriu nei daugiau komentuoti, nei pakenkti žmonėms, kurie padeda. Aš irgi turiu artimųjų, apie kuriuos turiu galvoti“, - sakė ji.

Bičiulės G. Leščinskienė ir N. Ozolina tikina, kad ir pačios buvo užpultos Lenkijoje. N. Ozolina pasakojo, kad lietuviškai kalbantys vyrai bandė jas įbauginti, o ligoninės medikai po užpuolimo nustatė 4 promilių girtumą ir nemenką kiekį morfijaus. „Aš, Gražina ir dar du asmenys buvo užpulti. Mes smarkiai nukentėjome tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Už tai atsiriboju ir nebenoriu nieko su tuo turėti. Užpuolimas įvyko būnant vienoje patalpoje su Gražina. Aš neatsimenu, bet mes pabudome ligoninėje. Beveik 4 dienas kovojame dėl mūsų gyvybės“, - tikino N. Ozolina.

Rugpjūčio viduryje buvo numatytas teismas, tačiau dabar tikėtina, kad teismas bus atidėtas.

„Darysime kaip visi kiti – nekeldami per daug triukšmo. Žinokite, jau aš pati pavargau, nebegaliu. Mano tikslas vienas - vienaip ar kitaip sugrąžinti vaiką“, – sakė apie pusmetį sūnaus nemačiusi G. Leščinskienė.

Tai ne pirmi trukdžiai, su kuriais susiduria dėl vaiko globos kovojanti motina. Anksčiau buvo dėtos viltys į teismo paskirtą psichologą, kuris stebėdamas lietuvę turėjo nustatyti, kaip ji yra pasirengusi rūpintis sūnumi. Tačiau psichologas paskutinėmis darbo su G. Leščinskiene dienomis bylos atsisakė.