„Generalinis inspektorius mane informavo, kad toks pasiūlymas jam yra pateiktas ir jis su tuo sutiko“, - sakė S. Skvernelis.

Anot ministro, VRM atliekamas patikrinimas dėl K. Jucevičiaus patikimumo nėra baigtas. S. Skvernelio teigimu, sprendimai dėl K.Jucevičiaus tinkamumo eiti pareigas ir teisės dirbti su slapta informacija bus priimti tik gavus patikrinimo poligrafu išvadas.

„Procedūras atlieka mūsų komisija, kuri yra ministerijoje. Kol kas nieko negaliu pasakyti - kai bus atliktos procedūros, centrinė ekspertų komisija suformuos pasiūlymus, tada aš jį pamatysiu ir priimsiu sprendimą, dabar dar anksti kalbėti“, - sakė S. Skvernelis.

FNTT vadovui leidimas dirbti su slapta informacija laikinai buvo sustabdytas lapkričio pabaigoje, pradėjus minėtą patikrinimą.

K. Jucevičius yra apklaustas advokato Juzefo Kozubovskio byloje kaip specialusis liudytojas.

Saulius Skvernelis
Atliekant tarnybinį tyrimą ir surinkus pakankamai duomenų, VRM nuspręsta atlikti FNTT direktoriaus kompleksinį psichofiziologinį tyrimą, skirtą generolo K. Jucevičiaus teiginių teisingumui įvertinti, naudojant poligrafą (melo detektorių). Tyrimą nuspręsta atlikti karinės žvalgybos ir kontržvalgybos institucijoje – Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos.

Tarnybinis tyrimas pradėtas po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime, kuriam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Justas Laucius, gauta duomenų, kad FNTT direktorius 2013 m. gruodžio 15 d. viešbučio „Neringa“ restorane apie 19 val. per nustatytą tarpininką galėjo pareikalauti didelės vertės kyšio iš tuomečio advokato J. Kozubovskio, kurio atžvilgiu FNTT atlikinėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėto praturtėjimo.

Surinktų duomenų nepakako, kad K. Jucevičiui būtų pareikšti įtarimai, tačiau pradėtas tyrimas dėl jo tinkamumo toliau eiti pareigas.

Pats K.Jucevičius BNS sakė penktadienį sutikęs su patikrinimu poligrafu, nors pripažino abejojantis jo teisėtumu.

„Nelabai suprantu, ko aš turiu bijoti - nematau grėsmių jokių. Va, dėl teisėtumo - kitas klausimas. Bet kad nebūtų politikuojama, kad aš vengiu atsakomybės, kad taip toliau, aš nueisiu ir pasitikrinsiu. O teisėta ar neteisėta - ministrui paliekame šitą klausimą“, - sakė FNTT vadovas.

Tokį patikrinimą gali atlikti dvi institucijos - Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) bei Policijos departamento pareigūnai. Kaip skelbia alfa.lt, tyrimą ministro pavedimu turėtų atlikti būtent KAM atstovai.

K. Jucevičius neatskleidė, ar to pageidavo pats, bet patvirtino, kad patikrinimas KAM būtų objektyvesnis, nes atliekamas S. Skverneliui nepavaldžių pareigūnų.

„Žinoma, man labiau būtų priimtina, kad būtų nepriklausomas poligrafo tyrimas. Galėtų būti šališkas, nes Policijos departamentas yra ministrui pavaldi institucija“, - sakė K.Jucevičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)