Sekmadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą neteisėtai patekti 13 asmenų, šeštadienį ir penktadienį – po 3, ketvirtadienį – 14. Trečiadienį ir antradienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos ėjusių migrantų.

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo.

Pirmadienį vėlai vakare viename iš Medininkų užsieniečių registracijos centre esančių sektorių maždaug keturios dešimtys ten gyvenančių moterų, didžioji dauguma kurių yra Afrikos šalių pilietės, pradėjo būriuotis prie apsauginės tvoros. Migrantės garsiai šaukė reikšdamos nepasitenkinimą apgyvendinimu centre ir reikalavo laisvės.

Į pareigūnų nurodymus nusiraminti, išsiskirstyti ir ramiai aptarti jų nepasitenkinimo priežastis migrantės nereagavo. Jos ir toliau rėkė, kelios gana agresyvios užsienietės nuvertė tvoros segmentą.

Aktyviausiosios pradėjo lipti per tvorą bandydamos, įtariama, pasišalinti iš centro. Siekiant užkirsti kelią pabėgimui ir stengiantis suvaldyti incidentą vienas pasienietis panaudojo ašarines dujas. Tuomet užsienietės nusiramino ir grižo į savo gyvenamąsias patalpas. Medikų pagalbos po šio maždaug valandą trukusio įvykio niekam neprireikė.

Šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, iš viso apgręžė 300 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją