"Spektaklis buvo pasirinktas dėl jo aukštos meninės kokybės, kurią įrodo ir kritikų recenzijos, ir didelis koprodiuserių sąrašas. Šiame sąraše - didžiausi ir garsiausi Europos teatrai bei teatro festivaliai, Avinjono festivalis, "Theater der Welt", Oslo nacionalinis teatras ir kiti", - BNS sakė festivalio atstovė Kristina Savickienė.

Paklausta apie teiginius, kad spektaklis žeidžia katalikų jausmus, festivalio atstovė priminė Reno miesto arkivyskupo monsinjoro Pierre d'Ornellas pasisakymą, kad "šiame spektaklyje nėra kristianofobijos", o yra provokuojanti režisūra.

"Išmatos į Kristaus atvaizdą spektaklyje nėra mėtomos", - sakė K.Savickienė.

"Reakcija, kurios, kaip rengėjai nesitikėjome, apnuogino mūsų visuomenės ir mūsų demokratijos žaizdas", - teigė festivalio atstovė.

Lietuvos Seime antradienį įvyko diskusijos dėl spektaklio "Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją". Kai kurie parlamentarai paragino Seimą priimti rezoliuciją, kuria būtų siūloma atšaukti spektaklį ar paraginti jį boikotuoti, nes jis esą įžeidžia krikščionis ir pažeidžia Lietuvos Konstituciją.

Režisieriaus Romeo Castellucci spektaklį ketinama parodyti savaitgalį Vilniuje.

Spektaklio reklama sulaukė ir Katalikų bažnyčios protestų.

Tuo metu kultūros ministras Arūnas Gelūnas atmeta raginimus cenzūruoti italų režisieriaus spektaklį. Anot jo, smurtas ir draudimai labiau būdingi nedemokratiniams režimams.

Statistikos departamento duomenimis, Romos katalikais Lietuvoje save laiko 77 proc. gyventojų, stačiatikių (ortodoksų) tikėjimą išpažįsta 4 proc. Nė vienai religinei bendruomenei savęs nepriskiria 6 proc. Lietuvos gyventojų.

Spektaklis pernai sulaukė protestų ir Prancūzijoje.