Jo manymu, darbo santykių pakeitimai turėtų vykti drauge peržiūrint mokesčių politiką:

„Profesinių sąjungų iškeltas šūkis („Baudžiavai darbe - ne!" - red.) ir atspindi, koks Lietuvoje yra darbdavių ir dirbančiųjų santykis.

Neužmerkime akių – kodėl tiek daug dirbančiųjų išvyko iš Lietuvoje? Todėl, kad mažėja atlyginimai. Nejaugi nėra galimybių privačiame sektoriuje didinti atlyginimų? Kur darbdavių susirūpinimas darbuotojų padėtimi, atlyginimais? Čia matau didžiulę problemą.

Ta logika įsitvirtinusi, kad Lietuvoje pigi darbo jėga, todėl galim daryti biznį, per 20 metų atvedė prie to, jog tos kvalifikuotos darbo jėgos tiesiog trūksta. Galima teisintis, kuo nori, bet darbo užmokesčio didinimas vyksta vangiausiai, o pelno dalies pasiskirstymas vienaip ar kitaip tam tikroje visuomenės dalyje yra labai nemenkas. Todėl ir tokie didžiuliai socialiniai skirtumai Lietuvoje.

Taigi, toks profesinių sąjungų protestas turi savo pagrindą. Socialinis modelis, kuris dabar nagrinėjamas Lietuvoje, turi reikalauti, kaip EK pateiktose rekomendacijose siūloma, mokesčių politikos peržiūros. Teisingesnė mokesčių politika yra visos visuomenės reikalas. Neabejotinai, tai yra didelis Parlamento ir Vyriausybės galvosūkis“, - kalbėjo V. P. Andriukaitis.

Laida „Pozicija“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 8.05 val.