Po susitikimo Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sakė, kad "visos šalys smerkia cheminio ginklo panaudojimą ir mano, kad atsakingi už panaudojimą turėtų atsakyti".

"Yra daugelis požymių, kad iš tikrųjų ginklą panaudojo režimas", - žurnalistams sakė J.Olekas.

"Nėra tokio vienareikšmio klausimo sprendimo, kuris galėtų iš karto spręsti dabartinę Sirijos situaciją, už tai yra nuomonių įvairovė", - kalbėjo J.Olekas.

Europos Sąjungos (ES) pareigūnas, kuris kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, teigė, kad Prancūzija ir Danija remia karinę intervenciją, bet Italija ir Ispanija laikosi atsargesnės nuomonės.

"Bet niekas nepasakė, kad mes pasmerksime, jei bus kariniai veiksmai", - Vilniuje teigė ES pareigūnas.

Imtis karinių veiksmų prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą siūlo Jungtinės Valstijos, bet veto teisę Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje turinti Rusija tam prieštarauja.

Sirija bus pagrindinė tema ir penktadienį prasidėsiančiame ES užsienio reikalų ministrų susitikime. Į jį atvyksta ir JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)