Apie tai, kad anksčiau planuotos akcijos neatsisakys, pirmadienį pranešė Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS). Beje, šį reginį stebės dar ir mažiausiai 700 žiniasklaidos atstovų, jau gavusių akreditacijas į minėtą renginį, rašo „Kauno diena“.

„Garsius politikų pažadus girdėjome, tačiau jie gali išnykti kaip dūmas, jeigu nebus priimti reikiami sprendimai ir jų įgyvendinamieji teisės aktai, - kas paskatino vykdyti protestą, paaiškino NPPSS vadovas Vladimiras Banelis. - O politikai su esminiais darbais delsia... Seimo nariai džiaugiasi Konstitucinio Teismo (KT) sprendimu ir nori didinti atlyginimus. O mažiausias pajamas gaunantys 1-10 kategorijos pareigūnai ir vėl gali likti prie suskilusios geldos.“ Pasak V. Banelio, akcijoje planuoja dalyvauti apie 100 pareigūnų.

Politikų tvirtinimu, nors pareigūnai ir turi teisę į protestus, bet esą tiek laikas, tiek protesto forma pasirinkta visiškai netinkamai. Bent jau taip mano Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius. Jo teigimu, tokia pareigūnų akcija „rodo tam tikrą sumaištį valstybėje - iš konteksto ištraukti svečiai nesupras, kas čia už ką ir prieš ką“, ir jis abejojąs, „ar akcijos padės“.

Tos pačios nuomonės buvo ir pats ERK pirmininkas, valdančiųjų socialdemokratų atstovas Gediminas Kirkilas. Jis teigė nemanąs, „jog faktas, kad jie protestuos per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, palengvins sprendimus dėl jų atlyginimų - tikrai ne“.

Tačiau V. Banelis politikams atsako, kad „jau penkerius metus mes atrodome ne tik kad nekaip, bet tiesiog apgailėtinai“. Esą ES pirmininkaujanti Lietuva viena iš nedaugelio pasirinko kelią taupyti karpant viešojo saugumo darbuotojų atlyginimus, nors daugelis ES senbuvių išlaidas saugumui net didino.