Štai Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologas Vytautas Dumbliauskas Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ teigė, jog jam yra neramu dėl kelių šios Vyriausybės ministrų.

„Toks jausmas, kad atėjo į politiką ne tokių darbų dirbti, nežinau, kodėl eina į politiką. Dėl Dainiaus Kreivio neramu, dėl Simono Gentvilo neramu. Nes kažkas yra negerai su funkcija – politikas turėtų derinti skirtingus interesus, o toks jausmas, kad S. Gentvilas dirba kažkokioms interesų grupėms. (…) Kažkas negerai su šituo ministru – klausimas, kam jis dirba. Ar viešam interesui, ar siauroms interesų grupėms“, – sakė politologas V. Dumbliauskas.

Jis Žinių radijo eteryje teigė, jog mato šios Vyriausybės problemų.

„Bet Ingrida Šimonytė neseniai pareiškė, kad ji ministrais pasitiki ir ruošiasi su jais dirbti. Tai belieka tik skėstelėti rankomis – gal vis dėl atsinaujinimas šiai Vyriausybei būtų į naudą. Kaip futbole antrame kėlinyje išleidžia nepavargusį puolėją ir jis nulemia rungtynių eigą. Tai gal kai kurie ministrai galėtų grįžti į Seimą ir ten dirbti prie įstatymų rengimo. O į šituos postus ieškoti naujų žmonių“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ įžvalgomis dalijosi MRU politologas V. Dumbliauskas.

Opozicijos interpeliacijos taikiklyje – D. Kreivys, S. Gentvilas ir Gabrielius Landsbergis.

Lietuvos ryto televizijos žurnalistas Rimvydas Paleckis savo ruožtu Žinių radijo eteryje priminė, jog ir patys opozicijos atstovai pripažįsta, kad interpeliacija nė vienam Vyriausybės nariui.

„Bet aš lygiai taip pat sutinku su dalimi kalbančių, kad interpeliacija yra svarbi tribūna užduoti klausimus. Klausimuose kartais būna daugiau informacijos nei atsakymuose. Juose dažnai yra išsisukinėjama, nueinama nuo atsakymo.

O jeigu klausimas yra gerai suformuluotas, jeigu tikrai opozicija turi patikimos informacijos šaltinių ir gali suformuluoti taiklų klausimą, tai vien dėl to verta daryti interpeliaciją“, – tikino žurnalistas R. Paleckis.

Žurnalistas priminė, jog ministrė pirmininkė I. Šimonytė po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda aptarti elektros kainų, viešai apie tai nepasisakė.

„Buvo tik sausas pranešimas. (…) Tai, mano manymu, irgi rodo, kad yra sutrikimas, pasimetimas, yra lyderystės trūkumas ir nežinojimas, ką šioje situacijoje daryti. Kurioje, pagal jų turimą informaciją, tik ritasi banga, ji dar neatsirito. Bet kažko vengia, bijo visuomenei pasakyti“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ svarstė žurnalistas R. Paleckis.