„Ligoninių situacija sudėtinga, bet stabilizuota – ir reanimacijos, ir apskritai COVID-19 ligonių skaičius turi tendenciją šiek tiek mažėti. Tai yra gerai“, – žurnalistams prie Vyriausybės trečiadienį sakė A. Dulkys.

Visgi jis teigė, kad į vieną grupę žmonių reikia atkreipti ypatingą dėmesį.

„Į ką labiausiai turime atkreipti dėmesį šią ir kitą savaitę, tai į sugrįžusius mokinius, nes, nepaisant bendrų skaičių tendencijų mažėjimo, jei mes pasižiūrėsime į grupę nuo 9 [metų] ir vyresnius, tai matysime nedidelį sergamumo skaičiaus padidėjimą. <...>“, – atkreipė dėmesį ministras.

A. Dulkio teigimu, reikia vertinti ir imunizacijos lygio paveikumą.

„Per kelias savaites galėsime labiau įsitikinti, kokia čia tikroji tendencija. Požymiai geri, bet, kaip sakoma, neperšokę griovio, nesakykime „op“, – kalbėjo ministras.

Jo nuomone, ruošiantis šventiniam laikotarpiui, toliau bus vertinamos epidemiologinės situacijos tendencijos.

„Panašiai buvo ir kalbant apie Vėlinių laikotarpį – taip pat visiems rekomendavome ir panašu, kad visuomenė įsiklausė, – rezultatas buvo visai neblogas. Dabar didžiausias dėmesys sutelktas į kontaktinį mokymą, tai mūsų pagrindinis dalykas“, – akcentavo A. Dulkys.

„Norėtųsi, kad Kalėdoms neturėtume išskirtinių dalykų ir toliau laikytume frontą visi kartu, kaip dabar“, – sakė ministras.

Jis teigė, kad siekiama, jog naujų ribojimų neprireiktų.

„Šiandien manome, kad priemonių yra adekvačiai, bet, kaip žinote, mes kiekvieną savaitę žiūrime į tendencijas ir diskutuojame. <...>. Nereikia įvesti priemonių, jei tendencijos geros. Jei tendencijos keisis, tada svarstysime, ką galime papildomo padaryti“, – pažymėjo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)