„Interpeliacija yra puikus būdas atsakyti į klausimus. Vienas protingas žmogus mane kažkada gyvenime yra pamokęs: prieš ko nors klausdamas tu dar gerai pagalvok, ar tu esi pasiruošęs išgirsti atsakymus, ar tu tikrai į šiuos klausimus išgirsi tai, ko labiausiai nori“, – „Žinių radijui“ sakė ministras ir tikino, kad nekantrauja iš Seimo tribūnos atsakyti į opozicijos keliamus klausimus.

„Labai laukiu klausimų“, – pažymėjo A. Dulkys.

Toliau komentuodamas jam interpeliaciją inicijuojančių „valstiečių“ keliamus klausimus, A. Dulkys teigė, kad oponentų pasirinkta politikos praktika yra visiškai normali demokratinėse valstybėse. Kita vertus, užsiminė ministras, klausimų kėlimas gali būti kur kas daugiau pasakantis nei klausiamojo atsakymai.

„Tai yra normali demokratinė priemonė ir, beje, klausimo suformulavimas arba pats klausimas labai dažnai kur kas daugiau pasako apie situaciją ir apie tuos žmones negu kad gali padaryti tas, kuris atsakys“, – mįslingai apibendrino A. Dulkys.

Praėjusios savaitės penktadienį į posėdį susirinkusi „valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė apsisprendė inicijuoti sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio atstatydinimo procesą.

„Valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė tvirtina, kad sveikatos apsaugos ministro valdymo srityje nematyti jokių pozityvių poslinkių, sprendžiant susiklosčiusią krizę ar bandymo reaguoti į visuomenės, teisininkų ar medikų bendruomenės pastabas dėl to, kad Sveikatos apsaugos ministerija toliau tęsia neefektyvią galimybių paso strategiją, o tinkamai nevaldant krizės, auga COVID-19 sergamumas bei su tuo susijęs mirštamumas.

„Valstiečių“ šešėliniu premjeru paskelbtas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad ministras A. Dulkys neturi nei plano, nei kompetencijų einamoms pareigoms.