„Visos sveikatos apsaugos sistemos paslaugos yra susijusios su Covid. Todėl, jei mes nepasieksime šiomis karantino priemonėmis kažkokio pagerėjimo, tai, be abejo, kitos paslaugos tik dar labiau kentės“, – parlamentarams Seime vykusioje Vyriausybės valandoje teigė ministras.

Maža to, pabrėžė A. Dulkys, Lietuvoje ryškėja dar viena nerimą kelianti tendencija. Ministro teigimu, daugėja atvejų, kai sveikatos problemų turintys žmonės į specialistus nesikreipia net tais atvejais, kai gydymo įstaigos turėtų galimybę pacientus priimti.

„Daugėja informacijos apie tai, kad žmonės net nesikreipia į gydymo įstaigas, net jei jos ir turėtų galimybę juos priimti, nes pati viruso baimė žmones skatina nesilankyti. Tai yra kita medalio pusė“, – aiškino ministras.

Socialdemokratė Orinta Leiputė ministro Seimo salėje pasiteiravo, kaip bus užtikrinamas visų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas per kalėdines ir naujametines šventes.

Ministro teigimu, šie klausimai Vyriausybės struktūrose kaip tik dabar yra sprendžiami.

„Dar šiandien visos atsakingos tarnybos buvo susijungusios į mūsų koordinuojamą susitikimą. Svarstome priemones. Kaip operacijų vadovas dabar turiu atitinkamus įgaliojimus. Renkame informaciją, kas ir kaip planuoja dirbti šiomis dienomis, kokia yra situacija pirminėje sveikatos priežiūroje, ką tomis dienomis ketina daryti laboratorijos. Jeigu reikės, priimsime atitinkamus sprendimus“, – sakė A. Dulkys.