Druskininkų socialdemokratų įsitikinimu, Seimo antikorupcijos komisijoje nagrinėjant su Druskininkų savivaldybe susijusius klausimus, turėtų nusišalinti, jų teigimu, išankstines nuostatas turintys ir jas ne kartą viešai jau dėstę šios Komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius, nariai Arvydas Anušauskas ir Jurgis Razma.

2015 m. lapkričio 5 d. Lietuvos Respublikos Seimas pritarė Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų pateiktam nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai ir pavedimo atlikti parlamentinį tyrimą“ projektui. Priėmus šį nutarimą, Antikorupcijos komisijai būtų patikėta nagrinėti klausimus, susijusius su, kai kurių parlamentarų teigimu, galimomis korupcijos apraiškomis valdant Druskininkų savivaldybei priklausantį turtą.

Kreipimosi autoriai teigia, kad Druskininkų savivaldybė visuomet pasisakė ir pasisako už skaidrų visuomenei aktualių problemų aiškinimąsi, bendradarbiavo ir bendradarbiaus su tyrimus atliekančiomis teisėsaugos bei kitomis tam įgaliojimus turinčiomis institucijomis.

Druskininkų valdančioji dauguma atkreipia dėmesį, kad komisijos nariai anksčiau ne kartą yra reiškę savo subjektyvias nuomones apie Druskininkų savivaldybę ir jos veiklą, todėl turėtų nusišalinti Komisijoje nagrinėjant su Druskininkų savivaldybe susijusius klausimus.

„Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad A. Anušauskas nuo 2012 m. nuolat, aktyviai ir sistemingai pasisako apie Druskininkų savivaldybės vadovų, jo nuomone, nusikalstamą veiklą. Dėl to jis ne kartą yra kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą, Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją,"- rašoma kreipimesi.

Panašių veiksmų, pasak Druskininkų socialdemokratų, ne kartą yra ėmęsis ir Komisijos narys J. Razma, „atvirai proteguojantis savivaldybės tarybos daugumai oponuojantiems privatų verslą turintiems tarybos nariams palankius sprendimus." Koks tai verslas ir kokie sprendimai kreipimosi autoriai neįvardija.

Lapkričio 5 d. Seimas po pateikimo pritarė, jog Seimo Antikorupcijos komisija atliktų parlamentinį tyrimą dėl Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumo, Vietos savivaldos įstatymo nuostatų pažeidimo Druskininkų savivaldybėje ir kitų įtarimų sukėlusių valstybės ir savivaldybės institucijų priimtų sprendimų, tiesiogiai susijusių su Druskininkų savivaldybe arba savivaldybės tarybos nariais.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kartu su Liberalų sąjūdžio frakcija spalio 5 dieną teikė nutarimą dėl laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai, kuri turėtų atlikti parlamentinį tyrimą dėl įvykių Druskininkų savivaldybėje, kai mokesčių mokėtojų pinigai galimai panaudojami pažeidžiant teisės aktus, taip pat – išaiškinti aplinkybes dėl Druskininkuose prieštaringai vertinamų statybos projektų, galimai neteisėtos laikraščio „Mano Druskininkai“ leidybos. Šiam sprendimui pritarė 70 balsavime dalyvavusių Seimo narių, 22 balsavo prieš, kiti 22 susilaikė.

„Druskininkų reikalai susideda net iš keturių labai rimtų epizodų, kurie visi siejasi su socialdemokratų vadovybe: „Vijūnėlės dvaro“ nelegalių statybų istorija ir paskubomis prieš pat artėjantį teismo sprendimą Vyriausybės priimtas nutarimas panaikinti teisės normas, reglamentuojančias arba draudžiančias statybas kurortinėse zonose ir taip apsunkintos galimybės ginti viešąjį interesą šioje byloje; Druskininkų „Aqua“ parko ir jame esančių prabangių apartamentų, kuriais nemokamai naudojosi aukšti šalies pareigūnai, istorija; Druskininkų opozicijos nuolatinis ir sistemingas teisių pažeidinėjimas, bandymas užgniaužti opoziciją; ir, galų gale, propagandinis mero Ričardo Malinausko laikraštis, leistas pažeidžiant įstatymą ir po R.Malinauskui nepalankių teismų sprendimų mįslingomis aplinkybėmis atsidūręs ne kur kitur, o visos socialdemokratų partijos viešųjų ryšių konsultanto rankose. Tai keturi labai rimti epizodai, kurie rodo prie socialdemokratų prasidėjusią Lietuvos demokratijos eroziją, kurioje aktyviai dalyvauja ir pati socialdemokratų vadovybė“, – sakė A. Kubilius.