J. Muchinas ir jo paramos Ukrainai projektas Lietuvoje nėra plačiai žinomi.

IT sektoriuje dirbantis ukrainietis teigė, kad nepaisant to prie jo vystomo ne pelno siekiančio pagalbos projekto prisideda ir lietuviai.

„Mes esame savanorių grupė iš Ukrainos, kuri stengiasi, kad Ukrainos kariuomenę pasiektų kuo daugiau naudingos įrangos. Atvykau į Lietuvą platinti žinią apie mūsų veiklą“, – Delfi pasakojo jis.

Anot pašnekovo, yra įkurtas interneto puslapis, kuriame renkami Ukrainos kariuomenės prašymai. Jie vėliau išpildomi rėmėjų pinigais.

Dronas karo lauke – ginklas


J. Muchino teigimu, Ukrainos kariuomenei gaminami naktinio matymo prietaisai ir FPV dronai.

„Labiausiai koncentruojamės į dronus, nes juos karo lauke galima naudoti kaip ginklus. Taip pat organizuojame FPV dronų valdymo mokymus. Per mėnesį mūsų mokykloje prie Kyjivo apmokomi apie 150 dronų pilotų“, – teigė aktyvistas.

Jo teigimu, ukrainiečių kariuomenei susiduriant su ginkluotės trūkumu, šie bepiločiai orlaiviai naudojami kaip dronai-kamikadzės, tai yra, sprogsta kartu su taikiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)