Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Naikinti teisinę N. Venckienės neliečiamybę prašoma dėl to, kad galimai kelis žmones nužudžiusio Drąsiaus Kedžio sesuo įtariama užgauliai pažeminusi Panevėžio miesto apylinkės teismą.

„Čia ne pabaiga, aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs. Jūs pamatysit, praeis dvejų, penkeri metais - ir viskas išlįs. Tegu jie negalvoja, kad jie dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai, ir iškrypėlių klaną gindami, čia taip nebus", - tai žodžiai, kuriais N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. apibūdino Panevėžio miesto apylinkės teismą, nutraukusį baudžiamąją bylą prieš vienintelį pedofilijos bylos įtariamąjį Andrių Ūsą.

N. Venckienei taip pat pateikiami įtarimai dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo nevykdymo, mat šis teismas dar 2011 m. gruodžio 16 d. įpareigojo laikinąją globėją N. Venckienę perduoti mažametę brolio dukrą Laimutei Stankūnaitei – tai yra mergaitės mamai. Tačiau N. Venckienė pareigos nevykdė, o bandymas perduoti mergaitę mamai kovo 23 d. virto mažametės tampymu.

„N. Venckienė nevykdė antstolio nurodymo dėl teismo sprendimo vykdymo bei nevykdė Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus parengtų vaiko bendravimo su motina tvarkų“, - posėdyje sakė D. Raulušaitis.

Maža to, N. Venckienės imunitetą siūloma naikinti ir dėl to, kad gegužės 17 d. ji trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, panaudojo fizinį smurtą prieš policijos pareigūną.

„Antstolei paskelbus apie atvykimo tikslą ir teisėtų jos nurodymų nevykdymo pasekmes, N. Venckienė su kitais asmenimis trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą: sąmoningai neleido antstolės į vaiko gyvenamą vietą ir atsisakė vykdyti teisėtą antstolės nurodymą perduoti vaiką motinai. Be to, turėdama vaiko globėjos statusą piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai jį gniuždydama – tai yra, pastatė vaiką prie lango, o antstolei nurodžius netraumuoti vaiko ir nuvesti nuo lango, nevykdė šio reikalavimo ir vertė vaiką stebėti kieme susirinkusių asmenų ir kliūčių šalinimo veiksmus, techninių priemonių panaudojimą atidarant duris“, - teigė D. Raulušaitis.

Generaliniam prokurorui kreipusis į Seimą, parlamentas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri siūlys visam Seimui nutarimo projektą – arba naikinti teisėjos imunitetą, arba ne.

Galutinį sprendimą priima visas Seimas absoliučia balsų dauguma.

Laikinąją tyrimo komisiją sudaro: „darbietė" Virginija Baltraitienė, socialdemokratas Jonas Juozapaitis, konservatorius Evaldas Jurkevičius, liberalė Dalia Kuodytė, konservatorius Rytas Kupčinskas, Mišrios Seimo narių grupės narys Evaldas Lementauskas, konservatorius Naglis Puteikis, „krikščionis" Jonas Ramonas, „tvarkietis" Rimas Antanas Ručys, socialdemokratas Julius Sabatauskas, liberalcentristė Arūnė Stirblytė, konservatorius Stasys Šedbaras.

Pirmininke išrinkta V. Baltraitienė. Beje, ši politikė kartu su konservatore Vilija Aleknaite-Abramikiene Seimo pirmininkės pavedimu lankėsi L. Stankūnaitės ir jos dukters gyvenamojoje vietoje ir domėjosi, kaip laikosi mažametė.