Kaip rašoma Džordžtauno universiteto sveikinimo rašte, garbės daktaro vardas prezidentei skirtas už lyderystę bei "skaidrumą, tiesą ir atsakomybę".

Džordžtauno universitetas yra seniausias JAV ir didžiausias pasaulyje tarptautinių santykių universitetas. Lietuvos prezidentė šiame universitete studijavo 1992 metais.

D.Grybauskaitė JAV taip pat susitiks su Atstovų rūmų pirmininku Johnu Boehneriu ir Užsienio reikalų komiteto pirmininku Edwardu Royce, kitais Kongreso nariais.

Numatomi susitikimai ir su įtakingais JAV verslininkais, prezidentė oficialiai pradės neseniai įsteigtos Lietuvos ir JAV verslo tarybos darbą. Tokio pobūdžio organizacija įkuriama pirmą kartą, jos tikslas yra skatinti Lietuvos ir JAV verslo bendradarbiavimą, investicijų iš JAV pritraukimą.

Lietuvos ir JAV verslo tarybai priklauso tokios amerikiečių kompanijos kaip "Western Union", "Exelon Generation", "Chevron", "Thermo Fisher Scientific", "Phillip Morris", "Maersk Line ltd".

D.Grybauskaitė taip pat dalyvaus Kristijono Donelaičio lituanistinės mokyklos mokslo metų baigimo šventėje, kurioje vaikams įteiks mokyklos baigimo pažymėjimus.