Apie šią kandidatūrą partija paskelbė pirmadienį. D. Asanavičiūtė sakė sulaukusi partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio ir Ingridos Šimonytės kvietimo.

„Kadangi esu bendruomenės pirmininkė 6 metus, Jungtinėje Karalystėje gyvenu 7 metus, tas lietuvių bendruomenės klausimas, skauduliai, pasidarė per tą laikotarpį artimi ir suprantami. (…) Kai šalies vadovas Gitanas Nausėda nusprendė pasirašyti ir įsteigti pasaulio lietuviams skirtą rinkiminę apygardą, aš gavau pakvietimą ir I. Šimonytės ir G. Landsbergio būtent atstovauti TS–LKD partiją šioje apygardoje. Man ši partija niekada nebuvo svetima“, – pasakojo D. Asanavičiūtė.

Pašnekovė teigė, kad apsisprendimas nebuvo lengvas.

„Ar sunku? Taip, labai sunku. Nes apsisprendus ta linkme reikės eiti 100 procentų, apsispręsti ir darbą palikti, keisti savo gyvenimo būdą, vietą, tai visiems daro įtaką. Tikrai yra labai sunku“, – Delfi sakė D. Asanavičiūtė.

Ji teigė, kad pasitrauks iš dabar užimamų pareigų.

„Aš jau parašiau atsistatydinimo iš Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos plėtros komisijos pareiškimą, buvau jos narė, trauksiuosi ir iš Seimo Pasaulio lietuvių komisijos ir trauksiuosi iš Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininko pareigų. Valdyba tai spręs, būtinai tą padarysiu“, – tikino pašnekovė.

Ir pridūrė, kad iki liepos mėnesio ji jau turėtų palikti šias pareigas.

Kol kas D. Asanavičiūtė nėra apsisprendusi, ar prisijungs prie TS–LKD partijos.

„Yra toks svarstymas, kad tapti partijos nare, aktyviai kurti partijos skyrius užsienyje. Toks svarstymas yra, bet kol kas nesu partijos narė“, – kalbėjo Delfi pašnekovė.