Kaip skelbiama, po vidinės komisijos, kuri buvo sudaryta tirti vieno Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojo elgesį, tyrimas yra baigtas ir priimtas sprendimas atleisti matematikos mokytoją iš užimamų pareigų.

„Mokytojas, dėl kurio vyko tyrimas, yra atleistas už šiurkštų drausmės pažeidimą iš užimamų pareigų. Visa surinkta medžiaga įpareigojo komisiją kreiptis į teisėsaugos instituciją, Kauno miesto policiją, kuri spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – skelbia universitetas.

Pabrėžiama, kad komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei dešimties metų.

„Suprantame, kad ši tema yra labai jautri, tačiau raginame visų šalies mokyklų vaikus, jų tėvus, darbuotojus, kurie susiduria su neetišku elgesiu ar yra nukentėję – netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas“, – pranešė universitetas.

Tyrimas gimnazijoje buvo pradėtas praėjusią savaitę, gavus informaciją dėl galimo mokytojo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.

Teigiama, kad mokytojas neva pasikvietė dvi mokines į kavinę, su jomis nepadoriai kalbėjo apie lytinius santykius, dalinosi savo patirtimi. Pedagogas pasakojo apie kitų moksleivių patyrimus, prašė išsipasakoti.

Teigiama, kad mokytojas galimai kvietėsi mokines į namus mokyti matematikos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją