Kaip DELFI sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, apie tai, kad Seimo pirmininkė negali susisiekti su sūnumi, policijai apie 23 val. pranešė Vadovybės apsaugos departamento darbuotojai.

Jaunuolis rastas trečiadienį apie 6.45 val. Perkūnkiemyje. Įtariama, kad jis visą naktį išbuvo kieme.

„Gyvas sveikas, niekas nenutikę", - Žinių radijui sakė R. Matonis.

Seimo pirmininkės sūnus dirba Seime

Seimo pirmininkės atstovė spaudai Dalia Valentienė L. Graužinienės sūnaus dingimo ir atsiradimo aplinkybių nekomentavo, tik aiškino, kad L. Graužinienė yra gera mama abiem sūnums: randa laiko apkabinti ir išklausyti.

„Kaip ir kiekviena mama ji išgyvena, jeigu kas nors vaikui atsitinka. Tai vakar, kai neprisiskambino, kai negalėjo susisiekti, kilo didžiulis nerimas, tačiau šiandien ryte Eimantas atsirado ir viskas yra gerai“, - sakė D. Valentienė.

Beje, dabartinė E. Graužinio darbotvietė - Seimo kanceliarija. Seimo pirmininkės sūnus kanceliarijos Dokumentų departamente eina Archyvo skyriaus specialisto pareigas. Tai DELFI patvirtino Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus vadovas Artūras Zeleniakas.

Rastas daugiabučio kieme?

Informacinių technologijų specialistu dirbantis 26 metų jaunuolis prieš dingdamas motinai paliko žinutę. E. Graužiniui dingus, į jo butą buvo nusiųsti pareigūnai, kurie išlaužė duris, tačiau viduje jaunuolio nerado. Trečiadienio rytą 6.45 val. politikės sūnus buvo rastas sostinės Perkūnkiemio gatvėje, kur yra naujų daugiabučių namų kvartalas.

Savo ruožtu 15min.lt duomenimis, vaikiną apžiūrėję medikai nusprendė jį vežti į ligoninę. Kartu į ligoninę nuvažiavo ir Seimo pirmininkė.

50-metė L. Graužinienė yra dviejų sūnų – 11-mečio Juliaus ir 26 metų Eimanto mama. Be to, politikė savo 70 metų sutuoktiniui Juliui yra padėjusi užauginti ir jo dukterį Daivą iš pirmosios santuokos.

L.Graužinienė nedalyvavo laidoje

Po sūnaus dingimo neatsigavusi Seimo pirmininkė trečiadienio rytą nedalyvavo, kaip buvo planuota, Žinių radijo laidoje.

Vietoje L. Graužinienės į laidą atvykęs Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas spėjo, kad tokiam L. Graužinienės sūnaus sprendimui galėjo turėti nuolatinė skeptikų kritika jo mamos atžvilgiu.

„Artimiesiems būna ir skauda, ir nesuprantama. Dažnai būna šnairuojama ir į juos. Ne visi gali atlaikyti tokią psichologinę įtampą. Pirmųjų šalies asmenų kėdės nėra pateptos medumi", - kalbėjo A. Sysas.

Seimo vicepirmininkas negalėjo atskleisti L. Graužinienės sūnaus dingimo ir atsiradimo detalių. Anot jo, pati parlamento vadovė prabils apie tai, kai pati norės.

„Seimo pirmininkė pati padarys pranešimą progai pasitaikius. Po tokios nakties komentarų paprasčiausiai kol kas nenori", - sakė jis.