Nedaug trūko, kad jie iš viso nebūtų įvykę dėl per mažo partijos narių aktyvumo. Iš 2148 Vilniaus skyrių sueigos narių balsuoti atėjo 1084 žmonės: tai sudaro vos daugiau nei 50 proc.

„Rinkimai įvyko! Vargais negalais, tik 10 balsų virš 50 proc. (1084 balsai iš 2148 Sueigos narių), bet įvyko!“ - vakarop paskelbė Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas.

Pirmajame rinkimų ture kandidatas Vilniaus mero rinkimams išrinktas nebuvo, tačiau antrajame ture susikaus buvęs premjero patarėjas Mykolas Majauskas ir dabartinis savivaldybės tarybos narys Valdas Benkunskas.

Iš viso vidiniuose partijos rinkimuose dėl teisės dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose dalyvavo penki kandidatai: M. Majauskas ir V. Benkunskas, taip pat Seimo nariai Arvydas Anušauskas, Stasys Šedbaras ir Kęstutis Masiulis.

Už M. Majauską balsavo 487 partijos nariai, už V. Benkunską – 246, už A. Anušauską – 145, už S. Šedbarą – 104, už K. Masiulį – 94. Dar 10 biuletenių pripažinti negaliojančiais.

DELFI primena, kad Vilniaus skyrių sueiga buvo patvirtinusi kandidatų sąrašo lyderį į savivaldybės tarybą. Juo buvo tapęs Seimo narys Mantas Adomėnas. Seimui įteisinus tiesioginius merų rinkimus kurį laiką manyta, kad parlamentaras bus ir konservatorių kandidatas į sostinės mero postą, tačiau partijos vadovybė ieškojo kitų kandidatų.

Konservatorių pasiūlymo tapti merais sulaukė buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė, SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, tačiau visi šie žmonės atsisakė galimybės dalyvauti rinkimuose.

Konservatorių prezidiumas tuomet pats įvardijo potencialius kandidatus į merus – M. Majauską, S. Šedbarą, A. Anušauską, V. Benkunską, taip pat Seimo narį Paulių Saudargą, politologą Lauryną Kasčiūną. Dalyvauti rinkimuose buvo pasiūlyta ir europarlamentarė Laima Andrikienė.

P. Saudargas, L. Kasčiūnas ir L. Andrikienė nusprendė nesiekti tapti partijos kandidatais į Vilniaus merus.

M. Adomėnas iš rinkimų pasitraukė, kai partijos kolegos pareiškė nepasitenkinimą dėl jo susitikimo su pagrindiniu rinkimų priešininku, dabartiniu Vilniaus meru Artūru Zuoku.