Pradėjus domėtis šiuo skelbimu, paaiškėjo, kad toks atlyginimas skiriamas ne už etatą, o už kelias suderintas pareigas.

Varėnos ligoninės direktorius Algirdas Miklyčius DELFI sakė, kad nurodyta suma nėra atlyginimas.

„Čia ne atlyginimas. Čia yra galimybė tiek uždirbti dirbant priėmimo skyriuje su papildomais darbais ir naktiniais budėjimais, čia tikrai ne už etatą“, – DELFI sakė ligoninės direktorius.

„Gal kažkaip ne taip parašė, čia yra bendrai (atlyginimas – aut. p.) su visais papildomais darbais, su slaugos skyriumi, nes yra galimybė sugretinti kelias pareigas. Bet tikrai ne už etatą“, – aiškino ligoninės direktorius.

Jo teigimu, priėmimo skyriaus gydytojas už šį etatą turėtų gauti apie tūkstantį eurų į rankas.

Ligoninės direktorius pripažino, kad skelbimas nėra iki galo tikslus, bet ir juo niekas nesusidomėjo.

„Kas keisčiausia, juo niekas nesusigundė, nė vieno norinčiojo“, – apgailestavo A. Miklyčius.

Asociatyvi nuotr.

„Šiuo metu mūsų gydytoja serga, planuoja negrįžti į darbą, tai pradėjome ieškoti. Mintis buvo tiek mokėti į rankas, sugretinus pareigas, bet, kad ir kaip būtų keista, niekas nepasidomėjo“, – DELFI sakė jis.

DELFI primena, kad, Valstybinės ligonių kasos duomenimis, 2019 metų sausio–birželio mėnesiais gydytojo, kaip fizinio asmens, vidutinis vieno mėnesio darbo užmokestis visoje šalyje buvo 1728 eurai iki mokesčių, etatas – 2448 eurai iki mokesčių.

Per metus, nuo 2018 metų sausio–birželio mėnesių, fizinio asmens vidurkio darbo užmokestis augo 11,6 proc. (arba 180 eurų), dirbant etatu – 14,9 proc. (arba 317 eurų), dar neatskaičius mokesčių.