Darbo partijos skyriai pateikė 11 kandidatų į viceministro pareigas: nuo samdomų darbuotojų privačiame sektoriuje iki merų patarėjų. Kandidatus pirmiausia turės įvertinti partijos socialinių reikalų komitetas. Galutinis sąrašas bus pateiktas partijos prezidiumui, kuris balsavimo būdu ir išrinks viceministrą.

"Manau, jau kitą savaitę Premjerui galėsime pateikti galutinį kandidatą. Iki kadencijos pabaigos liko mažai laiko, bet daug darbų - esame suinteresuoti kuo greičiau rasti geriausią kandidatą, kad ministerijos darbas kuo greičiau galėtų vykti pilnu pajėgumu", - sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Būsimasis pareigūnas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje bus atsakingas už socialinio draudimo ir Europos Sąjungos struktūrinės paramos sritis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė yra sakiusi, kad naujasis viceministras pirmiausia bus jos, o ne partijos pasirinkimas.

SADM viceministro pareigų pasitraukęs ir į verslą dirbti išėjęs L. Bartkevičius kuravo ministerijos Apskaitos ir atskaitomybės departamento, Darbo departamento Darbo rinkos skyriaus veiklą, Bendrųjų reikalų departamento veiklą ir Europos Sąjungos struktūrinės paramos departamento veiklą. Jis ministerijoje dirbo nuo 2013 m. spalio.