Apie tai rašo naujienų portalas 15min.lt.

Konkursas UPC direktoriaus pavaduotojo pareigoms eiti buvo paskelbtas liepą, tačiau nepraėjus nė savaitei centro vadovas Giedrius Vaidelis sulaukė švietimo ir mokslo viceministrės, UPC Koordinavimo tarybos pirmininkės „darbietės“ Genoveitos Krasauskienės nurodymo jį nutraukti.

"Koordinavimo taryba mums liepė nutraukti konkursą, nes esą centras bus reorganizuojamas. Sustabdėme konkursą po ministerijos tokio parekomendavimo", – sakė G.Vaidelis.

Jis teigė, kad iš pareigų pasitraukus abiem jo pavaduotojams nutaręs laikinai įdarbinti nutrauktame konkurse dalyvusį asmenį. Taip R. Vaznonienė tapo UPC direktoriaus pavaduotoja.

Paklaustas, ar jam „darbietę“ įdarbinti liepė viceministrė G. Krasauskienė, UPC vadovas teigė: "Kaip žinote, ŠMM yra Darbo partijos valdoma ministerija. Derinimas vyksta. Tiesiogiai pasakyta ją priimti nebuvo, bet net tas konkurso sustabdymas leido suprasti, kad turi žiūrėti, kaip ir kas. Yra būdų, kaip pasakyti."

Viceministrė naujienų portalui sakė nepamenanti savo nurodymo nutraukti konkursą, o R. Vaznonienė neslėpė sieksianti tapti nuolatine UPC direktoriaus pavaduotoja. Dabar ji dirba pagal laikiną sutartį, kuri sudaryta trims mėnesiams.

Prieš tapdama Seimo nario padėjėja R. Vaznonienė dirbo anglų kalbos dėstytoja Lietuvos sporto universitete. 2007 metais su Darbo partijos sąrašu ji yra bandžiusi tapti Kauno savivaldybės tarybos nare.

Šį atvejį pasmerkė Prezidentūra.

„Labai labai blogai vertiname tokius sprendimus, jei paskyrimai švietimo įstaigose nulemti partinių interesų, o ne kompetencijos. Ir tai nebe pavienis atvejis, neseniai girdėjome bandymo perimti vieną iš Europos Sąjungos lėšų skirstymo agentūrų istoriją. Švietimo sistemai plačiąja prasme, o ir kai kurių savivaldybių švietimo įstaigoms iškilo primityvaus politizavimo grėsmė, todėl tokių dalykų viešinimas yra labai pozityvus reiškinys“, – DELFI atsiųstame komentare situaciją komentavo prezidentės vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė.