„Beveik 1000 dienų. Tiek truko mano darbas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje. Šiandien paskutinė diena“, – savo feisbuko paskyroje rašo D. Lukas.

D. Lukas nuo 2021 metų sausio dirbo buvusios švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždienės atstovu spaudai.

Prieš prisijungdamas prie J. Šiugždinienės komandos, D. Lukas dirbo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Rinkodaros ir komunikacijos tarnybos vadovu, TEO LT (dabar „Telia“) Komunikacijos projektų vadovu, mero patarėju, žurnalistu ir redaktoriumi įvairiuose žiniasklaidos leidiniuose.

Buvusi ministrė J. Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų.

Švietimo ministrą komunikacijos klausimais konsultuos A. Žemaitytė

Penktadienį darbą pradeda švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto patarėja komunikacijos klausimais Agnė Žemaitytė. Žiniasklaidai ministrą atstovaus Komunikacijos skyriaus vadovė Nomeda Barauskienė.

Penktadienį darbą ministerijoje baigė atstovas spaudai D. Lukas.

„Dėkoju Dainorui už nuoširdų įsitraukimą į ministerijos kuruojamas temas, už entuziazmą ir atliktus darbus“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Prie ministro komandos prisijungianti Agnė Žemaitytė turi 20 metų darbo komunikacijos srityje patirties. Ji sirbo komunikacijos agentūrose, tarptautiniuose kultūros projektuose, pastaruosius 7 metus – Norvegijos, Islandijos ir Lichtenšteino finansinių mechanizmų fondo programoje, stiprinančioje Lietuvos ir kitų 15 Europos šalių organizacijas, kurios rūpinasi žmogaus teisių, demokratijos ir pilietiškumo plėtra.

Taip pat Agnė vadovavo tarptautinių projektų, susijusių su švietimu, komunikacijai: „COVID-19 pamokos švietime“, „Demokratinis mokytojų švietimas“, dalyvavo steigiant švietimo lyderių iš Ukrainos iniciatyvų centrą „Ukreate hub“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją