R. Kačinskas pasakojo, jog Graikija šiuo metu išgyvena ketvirtą koronaviruso bangą. Situacija, anot laidos pašnekovo, primena tai, kas Lietuvoje buvo fiksuojama prieš maždaug mėnesį.

„Paskutinių 7 dienų susirgimų vidurkis pasiekė beveik 7 tūkstančius atvejų. Panašu, žiūrint į grafiką, kad tai galbūt pikas.

Paskutines dienas susirgimų skaičius išlieka panašus, tikimasi, kad toliau neaugs, bet skaičiai vis tiek įspūdingi ir artėjant švenčių periodui, Vyriausybė ėmėsi žingsnių bandyti suvaldyti situaciją, kad ji dar neblogėtų“, – ketvirtadienį pasakojo Lietuvos ambasadorius Graikijoje.

R. Kačinskas Žinių radijui pasakojo, jog registracijų pirmai vakcinos nuo koronaviruso per pirmą parą išaugo 7 kartus.

„Registruotis skiepytis suskubo, praėjus vos 24 valandoms po premjero pareiškimo, kad nuo sausio 16 dienos visi 60 metų ir vyresni asmenys, kurie nėra vakcinuoti, grės 100 eurų baudą per mėnesį. Registravimo pirmam skiepui rodikliai išaugo ženkliai – beveik 7 kartus.

Per 24 valandas užsiregistravo virš 24 tūkstančių senjorų skiepytis“, – pasakojo Žinių radijo pašnekovas, Lietuvos ambasadorius Graikijoje R. Kačinskas.

Jis kalbėjo, kad Graikijoje tikimasi, jog tokie registravimo tempai išliks ir ateityje.

„Ir bus įtikinti tie žmonės virš 60 metų amžiaus, kurių Graikijoje nevakcinuotų yra virš pusės milijono“, – skaičius pateikė ambasadorius.

Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ ambasadorius R. Kačinskas kalbėjo, kad numatytos ir išlygos, susijusios su žmonių sveikata.

„Jeigu jiems skiepai negalioja, niekas jų prievarta neskiepys“, – tikino Lietuvos ambasadorius Graikijoje R. Kačinskas.

Šaltinis
Temos
Žinių radijas
Dalintis
Nuomonės