„Kai tėvas buvo apklausiamas, advokatas pasinaudojo galimybe – tėvas buvo paprašytas atiduoti mergaitę mamai, kadangi ji dar maitinama mamos, ir tuo momentu pasinaudojęs advokatas įsisodino į savo automobilį ir atvežė mamą su vaikeliu į saugią vietą – į konsulatą“, – portalui 15min pasakojo A. Černevičienė.

Tuo metu, pasak jos, A. Švanį apklausinėjo Rusijos vaiko teisių specialistai ir vietinės nuovados atstovai.

Iš konsulato, pasakojo A. Černevičienė, mama su savo tėčiu ir dukra keliavo į Lietuvą. Nors apklausa Kaliningrado-Lietuvos pasienyje truko beveik valandą, šalį pavyko pasiekti sėkmingai.

A. Švaniui, generalinės konsulės Kaliningrade žiniomis, Rusijoje yra iškelta byla dėl neteisėto sienos kirtimo, pilietis įpareigotas neišvykti iš Kaliningrado srities.

Rugpjūčio 27 dieną teisėsaugos institucijos gavo moters pranešimą apie tai, jog Kretingos rajone, Sausdravų kaime, vyras paėmė jos dukrą ir sutartu laiku jos negrąžino. Kiek vėliau paaiškėjo, kad vyras pagrobė savo mažametę, 2022 metais gimusią, dukrą ir bėgdamas kirto Rusijos sieną.

Lietuva pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo, o Valstybės sienos apsaugos tarnyba – ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, taip pat kreipėsi į Kaliningrado srities pasienio pareigūnus su prašymu kuo skubiau organizuoti susitikimą dėl kūdikio perdavimo ir grąžinimo motinai.

Dukrą į Rusiją išgabenusiam tėvui, teismo sprendimu, buvo paskirtas suėmimas už akių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)