„Žinia apie Rusijos patrioto, aktyvaus kovotojo už demokratiją ir žmogaus teises nužudymą pribloškė visus. Tai sukrečianti akimirka - lūžio taškas, nuo kurio Rusija tampa grėsminga savo pačios žmonėms“, - Prezidentūros pranešime teigė D.Grybauskaitė.

Anot jos, ši žmogžudystė yra dar vienas ženklas pasauliui, kad iš Rusijos kylančios grėsmės neturi jokių ribų. Šalies vadovė pareiškė užuojautą B.Nemcovo artimiesiems.

Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis pareiškė, kad šūviai į B.Nemcovą yra išpuolis prieš demokratiją, tačiau, anot jo, demokratijos sustabdyti nepavyks.

„Šūviai į Borisą Nemcovą - tai šūviai į Rusijos demokratiją. Strovoitova, Politkovskaja, dabar Nemcovas - šios mirtys turi bendrą gilią prasmę - Rusijos demokratijos niekam nepvyks sušaudyti. 1988-1992 metų demokratinė Rusija, nuvertusi totalitarinį TSKP režimą, prisidėjusi prie demokratijų Baltijos valstybėse ir kitose respublikose atkūrimo, atsigaus ir įveiks dabartines autoritarines tendencijas šalyje. Nacionalizmas, šovinizmas, totalitarizmas Rusijoje yra pasmerkti žūti. Jokie šūviai į demokratiją to nesustabdys“, - teigė eurokomisaras.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris planuojamas kovo 1 dieną, sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3261)