Pasak Prezidentės, prieš artėjančius Europos Parlamento ir prezidento rinkimus šalyje pasipils populistiniai pažadai, tai ir bus vienas iš iššūkių.

"Aš manau, kad šiemet iš tiesų vidiniai iššūkiai, t.y. rinkimų laikotarpis - tai ir rinkimai į Parlamentą (Europos Parlamentą. - ELTA), Lietuvos prezidento rinkimai ir, aišku, prieš rinkimus prasideda pliūpsnis populistinių pažadų. Visi konkuruoja ir lenktyniauja, kas daugiau pažadės, net nežinodami, iš kur paimti pinigų, mėgina gyventi ir maitinti žmones tuščiais pažadais, ir įsivaizduoja, kas garsiau šauks ar daugiau pažadės, tą žmonės išrinks. Labai tikiuosi, kad žmonės tikrai supranta ir jau yra gerokai patyrę tų pažadų prieš visokius rinkimus ir tikrai atsirinks, kas įmanoma, o kas yra tušti pažadai", - penktadienį interviu Panevėžio radijui "Pulsas" sakė šalies vadovė. Prezidentė lankosi Panevėžyje, kuriam šiemet suteiktas Lietuvos kultūros sostinės vardas.

D. Grybauskaitė pridūrė šalies vidaus politikoje matanti "politinės, priešrinkiminės destabilizacijos laikotarpį", kurį pavadino pavojingiausiu.

"Tai viduje matyčiau tokios politinės, priešrinkiminės destabilizacijos laikotarpį, ko gero, jis yra pats pavojingiausias", - teigė ji.

Prezidentė sakė, kad šiais metais galima tikėtis politinio spaudimo iš kai kurių Lietuvos kaimynų, tačiau to nedetalizavo. Kita vertus, pabrėžė ji, kad dauguma mūsų rinkų Vakaruose.

"Bet matant ekonomikos atsigavimą visoje Europoje, mūsų eksportas tikrai didės, mūsų rinkos daugiausia yra Vakaruose, tai, manyčiau, tokių didelių iššūkių arba problemų tikrai neturėtų būti", - kalbėjo Prezidentė.

Šalies vadovė taip pat įvardijo Lietuvai tenkančią didelę atsakomybę, kai nuo vasario 1-osios ji pradės savo pirmąjį pirmininkavimą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai.

D. Grybauskaitė dar nepaskelbė, ar sieksianti antrosios šalies vadovo kadencijos.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11-ąją, jų antrasis turas sutaps su gegužės 28-ąją vyksiančiais rinkimais į EP.

Panevėžyje D.Grybauskaitė penktadienį lankosi Kultūros sostinės metams skirto renginio atidaryme. Ji taip pat domisi, kaip Panevėžys pasirengęs išnaudoti Lietuvos kultūros sostinės galimybes.