„Kai susitiksiu, kai gebėsiu susitikti ir pasišnekėti, būtinai įvertinsiu ir apsispręsiu“, - trečiadienį lankydamasi Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone žurnalistams sakė prezidentė.

„Jo biografija, be abejo, žinoma, bet tokią biografiją turi beveik visi valdantieji“, - pridūrė šalies vadovė, atsakydama į klausimus apie E. Gustą.

Kaip žinoma, Lietuvos socialdemokratų partijos valdyba ir premjeras Algirdas Butkevičius kandidatu užimti ūkio ministro pareigas pasiūlė ilgametį Vidaus reikalų ministerijos darbuotoją E. Gustą. Antradienį E. Gustas buvo kviestas susitikti su prezidente, tačiau susitikime jis nepasirodė, nes buvo išvykęs atostogų į Norvegiją, nors Prezidentūra teigia to nežinojusi.

Vieta Vyriausybėje E. Gustui atsilaisvino, kai iš šių pareigų buvo atleista kita socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Ši politikė į nemalonę pateko dėl skrydžio į verslo forumą Kazachstane bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu. Skrydžio kaina vienam asmeniui siekė 2700 litų, tačiau tai sumažinta kaina – dalį išlaidų padengė pati bendrovė.

„Arvi“ kaip tik derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties.

Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė, kad B. Vėsaitės veiksmuose, jos nuomone, išryškėjo atviros politinės korupcijos požymiai. Palaikymo B. Vėsaitei neišsakė ir socialdemokratų koalicijos partneriai – Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“.