„Kas įvyko, tai reikėtų visų pirma klausimą adresuoti tiems, kurie visą šią situaciją ir sukėlė, tai šiuo atveju konservatorių partijai. Bet manau, kad jie pakankamai daug atsakymų davė jau vakar, po savo prezidiumo. Aš nuo pat pradžių laikiausi nuomonės, kad tokiems perkrovimams, kaip nauji Seimo rinkimai, dabar nėra laikas. Manau, kad Seimas apsisprendė teisingai, nepritardamas šiai idėjai, o kokios bus pasekmės mes matysime“, – šeštadienį žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Iš mano pusės žvelgiant, man atrodo, kad mes turėtume tęsti darbus ir tos emocijos, kurios buvo užkilę pastarąsias porą savaičių, tikiu, jog susigulės“, – pažymėjo ji.

Politikė taip pat tikėjosi, kad visos valdžios šakos, įskaitant prezidentą, į situaciją žiūrės konstruktyviai bei leis Vyriausybei tęsti darbą su dabartine sudėtimi, papildant ją nauju švietimo ministru.

„Prezidentas pasakė ir apie dantų pastą, ir vėliau lygtai pasikeitė tas požiūris. Tai natūralu, kad per šias porą savaičių buvo daug dalykų pasakyta. Dėl Vyriausybės tolimesnio darbo, aš manau, kad Vyriausybė turėtų dirbti ta sudėtimi, kuria dirba dabar. Natūralu, papildant švietimo ministru ar ministre. Tikiuosi, kad visos valdžios šakos į tai žiūrės konstruktyviai“, – sakė Seimo pirmininkė.

Ingrida Šimonytė

„Mums liko pusantrų metų iki naujų rinkimų ir tikrai reikėtų, kad pirmiausia galėtume kalbėti apie darbus, o ne vieni kitų kaltinimus“, – akcentavo ji.

Penktadienį porą valandų posėdžiavę konservatoriai išreiškė paramą I. Šimonytės Ministrų kabinetui ir prezidiumo nutarime akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą.

Be to, nepaisant pastaruoju metu TS-LKD gretose tvyrojusių įtampų, prezidiumas išreiškė pasitikėjimą ir pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. TS-LKD vadovybė akcentavo, kad Vyriausybei neatsistatydinant, privalu teikti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

Gabrielius Landsbergis

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reikštų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)