Parlamento vadovė viliasi, kad naujasis VRK pirmininkas bus paskirtas kuo skubiau. Visgi, pripažįsta ji, kol kas kandidato į šias pareigas neturinti nusimačiusi.

„Kaip jau minėjau, dar praeitą savaitę, kadangi dar buvo einamieji klausimai dėl rinkimų, tai nutariau tokį susitikimą atidėti. Noriu tiesiog padėkoti pirmininkei už darbą puikiai suprasdama, kad sąlygos buvo sudėtingos, buvo didžiuliai iššūkiai ir jos šiuo atveju pavyzdys, tokia prisiimta atsakomybė, ji yra, žinoma, gerbtina“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė akcentuoja, kad jos interesas yra kuo greičiau surasti pamainą J. Petkevičienei. Visgi, V. Čmilytė-Nielsen pripažįsta kol kas nusimačiusi kandidato į šias pareigas neturinti.

„Mano interesas būtų, kad kuo greičiau būtų surastas kandidatas, kuris galėtų eiti tokias tikrai svarbias pareigas ir, kaip matome, pareigas, kuriose tikrai yra labai dideli iššūkiai“, – sakė ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat pažymi, kad artimiausiu metu ketinama svarstyti rinkimų įstatymų pakeitimus.

„Tikrai yra iniciatyvų ir, manau, kad neišvengiamai ruošdamiesi dar 2024 metų rinkimų maratonui peržvelgsime ne vieną pasiūlymą. Tik tiek, kad yra tam tikri terminai, kurie spaudžia, kad keisti rinkimų įstatymus prieš pat rinkimus nėra tikslinga. Tai, manau, kad artimiausiais mėnesiais tokių iniciatyvų bus“, – akcentavo Seimo pirmininkė.

Apie atsistatydinimą antradienį Seimo tribūnoje pranešusi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė tikina, kad apie pasitraukimą iš užimamų pareigų galvojusi dar iki rinkimų pradžios.

ELTA primena, kad praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai suabejojo VRK ir jos pirmininkės kompetencijomis. Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse.

Imta kalbėti apie tai, ar VRK pirmininkei J. Petkevičienei dar yra galimybių toliau eiti komisijos vadovės pareigas. Praėjusią savaitę pati J. Petkevičienė pripažino svarstanti apie galimybę palikti VRK.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją