„Aš ginčyčiausi, ar Partnerystės įstatymas toks, koks jis yra pasiūlytas, koks jis yra formuluojamas, kelia pavojų kažkam. Mano giliu įsitikinimu, jokio pavojaus jis niekam nekelia ir jokios formos šeimai jis pavojaus nekelia, kaip tik apsaugo kai kurias šeimas, kurios de facto yra šeimos“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad kalbant su prezidentu apie galimus jo sprendimus, galimą veto Partnerystės įstatymui, iš šalies vadovo girdėjusi pastabą dėl įstatymo formuluotės. V. Čmilytė-Nielsen įsitikinusi, kad tai Partnerystės įstatyme galima nesunkiai pakoreguoti.

„Girdėjau pastabą dėl formuluotės, dėl apibrėžimo, kuri, matyt, yra nelabai sunkiai ir koreguojama, tai tik toks prieštaravimas ir yra. Tai, manau, kad tą kompromisinį variantą nebūtų sudėtinga rasti ir tuomet, matyt, nebūtų pagrindo kalbėti apie veto“, – tvirtino ji.

Vertindama valdančiųjų santykius su prezidentu V. Čmilytė-Nielsen pabrėžia, kad jie nėra konfliktiški. Seimo pirmininkės teigimu, tam tikros takoskyros tarp prezidento ir valdančiųjų politikoje yra visiškai normalu.

„Aš nevadinčiau to kažkokiu konfliktu ar juo labiau pykčiais. Man rodos, kad yra tam tikri išsiskyrimai dėl vertybinių klausimų. Natūralu, kad praėjus beveik metams nuo koalicijos darbo pradžios jie išryškėjo, bet tokios takoskyros, skirtingumas yra visiškai normalu politikoje“, – akcentavo Seimo pirmininkė

„Labai svarbu, kad tai netaptų kliūtimi, tarkime, turėti tvirtą ir aiškią poziciją užsienio politikoje ar reprezentuoti mūsų šalį kaip vakarietišką žmogaus teisių srityje. Tai šito, aišku, mes turėtume visi drauge siekti“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad pavasario sesijoje Seimas pateikimo stadijoje atmetė ir grąžino tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantį lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė. Įstatymo projekto iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.

Kaip vasarą sakė prezidentas G. Nausėda, jis dar pateikimo stadijoje atmesto projekto nebūtų pasirašęs, mat įstatymo projekte partnerystė buvo prilyginta santuokai.

Vis tik Partnerystės įstatymą valdantieji ketina teikti ir rudens sesijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)