„Jūsų įvertinimas man labai svarbus. Turint galvoje didėjantį aktyvumą ir akivaizdų partijos krypties palaikymą, šis rezultatas rodo susitelkimą bendram tikslui. Kartu tai ir pastarųjų ketverių metų veiklos įvertinimas“, – Kaune vykstančiame partijos suvažiavime šeštadienį kolegoms dėkojo V. Čmilytė-Nielsen.

„Kaip organizacija, kaip bendruomenė, esame teisingame kelyje. Matau realią Liberalų sąjūdžio renesanso galimybę. (...) Pavadinčiau tai realistišku optimizmu“, – kalbėjo liberalų lyderė.

Suvažiavimo metu atskleisti ir pirmininko rinkimų balsavimo duomenys. Nurodoma, kad V. Čmilytė-Nielsen lyderio rinkimuose sulaukė 88,43 proc. partiečių palaikymo.

Ji pažymėjo, kad, prieš ketverius metus jai tapus liberalų lydere, visą šį laiką trukęs nuoseklus partinės organizacijos tvirtinimo darbas lėmė tai, kad šiuo metu liberalai vis labiau matomi kaip „stipri ir solidi politinė jėga“. Tai, pasak jos, patvirtino ir pavasarį vykę savivaldos rinkimai.

„Užsibrėžėme tikslą burti liberalaus mąstymo žmones po viena vėliava, kurti sąlygas liberalams sugrįžti kaip solidžiai, patikimai ir atsakingai jėgai. Tada deklaravome: „Mes, Liberalų sąjūdis, esame pasirengę būti šio proceso dalis“. Tai nesikeičia, mes esame šio proceso dalis, šių metų rinkimai tai dar kartą įrodė“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Geriausias mūsų veiklos įvertinimas yra net ne reitingai, kurie buvo stabilūs visą tą laiką, (...) bet rinkimai. O savivaldos rinkimai buvo merų skaičiaus prasme mums labai sėkmingi, sėkmingi jie buvo ir tarybos narių skaičiaus požiūriu“, – sakė liberalų lyderė.

Šeštadienį Liberalų sąjūdis Kaune vyksta 15-asis partijos suvažiavimas. Pranešama, kad jo metu bus tvirtinama partijos pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen ir renkami bei tvirtinami jos pavaduotojai, partijos Valdyba, Etikos ir skaidrumo bei Kontrolės komisijos. Suvažiavimo metu taip pat bus keičiami partijos įstatai, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Praėjusią savaitę visuotiniu partijos narių balsavimu jau pirmajame ture paaiškėjo, kad dabartinė partijos vadovė V. Čmilytė-Nielsen perrinkta trečiai pirmininkavimo kadencijai. Liberalų sąjūdžio pirmininkas renkamas kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)