„Sąmoningumo už pinigus nenupirksi, tačiau, kiek teko bendrauti su kolegomis apie šį konkretų pasiūlymą, kalba eina ir apie senjorus, kurie skiepysis trečiuoju skiepu. Taigi tie, kurie skiepysis trečiuoju skiepu, gaus padėką, o kurie ateis ir pasiskiepys pirmą kartą – gaus paskatinimą. Tai bent šiek tiek sulygina situaciją ir, manau, kad ypatingų priežasčių nepalaikyti to siūlymo nėra“, – LRT radijui trečiadienį teigė politikė.

V. Čmilytės-Nielsen nuomone, siekiant skatinti gyventojų skiepijimosi tempus gal ir buvo galima imtis kitokių priemonių, tačiau šiuo metu, pažymėjo, politikė, bet kokia kritika dėl esą pavėluotų sprendimų lieka tik paprasčiausiomis kalbomis.

"Žvelgiant atgal, galima rasti vieną kitą momentą, kai tikrai buvo galima imtis ir kitokių priemonių. Dabar nemažai yra sakančių, kad jie būtų darę kitaip – tačiau, šiuo atveju, tai yra paprasčiausias kalbėjimas“, – teigė Seimo pirmininkė.

Atmeta I. Širinskienės kritiką dėl pasiūlymo „vagystės“

Siūlymą mokėti vienkartines išmokas senjorams prieš kurį laiką buvo pateikę "valstiečiai“. Jų siūlymas buvo mokėti 65 metų ir vyresniems asmenims, kurie po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos nuo COVID-19 pasiskiepytų pagal visą vakcinacijos schemą. SADM įregistravus panašų projektą, Seimo "valstietė“ Agnė Širinskienė pareiškė pasipiktinimą dėl esą "pavogtos idėjos“. Tačiau V. Čmiliytė-Nielsen šioje situacijoje vagystės nemato.

"Tikrai nemanau, kad tai yra originali „valstiečių“ idėja, panašios priemonės buvo naudojamos daugelyje šalių, todėl tikrai nemanyčiau, kad jie yra užsitikrinę būtent šios ar kitų panašių idėjų autorystę“, – komentavo politikė.

ELTA primena, kad Seime įregistruotu projektu 100 eurų vienkartines išmokas siūloma mokėti 75-erių metų amžiaus ir vyresniems asmenims, kurie iki rugsėjo 1 d. nebuvo pasiskiepiję nė viena vakcinos nuo COVID-19 doze, ir iki šių metų pabaigos nusprendė vakcinuotis. Taip pat tokia išmoka būtų mokama ir tiems, kurie jau pasiskiepijo pilna skiepijimo schema ir iki 2022 m. balandžio mėnesio pasiskiepys trečiąja ar antrąja doze (priklausomai nuo pasirinktos vakcinos).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)