Patvirtinti Seimo darbotvarkę pritrūko valdančiųjų balsų, nes, V. Čmilytės-Nielsen teigimu, valdančiųjų Seimo nariai šiuo metu serga. Todėl, pažymi Seimo pirmininkė, pasinaudojimas šia situacija neveda į jokį susitarimą.

„Girdėjau aplodismentus ir džiūgavimus iš anos pusės, bet man tai primena ir šiek tiek kontrastą mūsų parlamento su tokiais senas tradicijas turinčiais parlamentais. Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse vyrauja tradicija, kad, jei vienas pozicijos atstovas suserga, automatiškai minusuojamas vienas opozicijos atstovas, kad to demokratinio balanso, kuris buvo sudėliotas per rinkimus, nenumatytos aplinkybės nesugriautų. O pas mus susidarė situacija, kad valdantysis susilaužė koją ar suserga kovidu ir tuomet plojama, tą sekundę stengiamasi pasinaudoti ta situacija. Tai, aš manau, kad tai neveda į jokią darną, į jokį sutarimą ir prieštarauja tam, ką kai kurie opozicijos atstovai viešai deklaruoja“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad pirmadienį įvyko pirmasis opozicijos atstovų susitikimas su Seimo pirmininke, siekiant spręsti praėjusią savaitę kilusį valdančiųjų ir opozicijos konfliktą.

Vadinamojoje Dialogo grupėje dalyvavę opozicijai priklausantys politikai teigė, kad pirmajame susitikime veikiau siekta apsikeisti nuomonėmis nei į vieną posėdžių salę sugrąžinti susipykusią opoziciją ir valdančiąją daugumą. Opozicija yra pareiškusi, kad kol valdantieji neįsiklausys į jų reikalavimus, Seimo posėdžių boikotas bus tęsiamas toliau.

Seimo darbą boikotuojanti opozicija, trumpam grįžusi į parlamento posėdžių salę, savo balsais atmetė plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją