„Mačiau tokią diskusiją beprasidedant. Manau, kad, vėlgi, tai nėra dar priimtas sprendimas, matyt, apie tai reikės diskutuoti. Yra čia ir pliusų, ir minusų“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės nuomone, tai yra diskusinis klausimas ir ji kol kas griežtos pozicijos nėra suformavusi.

„Na, aš kaip ir sakiau, tai yra diskusinis klausimas. Aš dar tokios griežtos pozicijos nesu suformavusi ir manau, kad čia reikėtų tikrai apsvarstyti visus aspektus“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybė palaikė grupės Seimo narių siūlymą netaikyti ribojimų valstybės bendrovių vadovų kadencijoms ir pateikė Ministrų kabineto išvadą parlamentui.

Seimo nariai siūlo valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovams suteikti galimybę dirbti vadovaujamose pareigose ilgiau nei dvi kadencijas iš eilės.

Politikai akcentuoja, kad pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus įmonių vadovai negali eiti vadovaujamųjų pareigų ilgiau nei 10 metų iš eilės.

Taip pat pažymima, kad Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) taip pat paragino Lietuvą atsisakyti vadovų kadencijų skaičių ribojančių įstatymų nuostatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)