„Atsiliepdami į pagalbos prašymus ir reikšdami savo solidarumą su kenčiančiaisiais Ukrainoje, skelbiame pagalbos rinkimo akciją parapijose, norime surinkti šiltų drabužių, žieminių batų, konservuotų maisto produktų, sauskelnių vaikams ir kitų reikalingų Ukrainos žmonėms daiktų“, - pranešime spaudai cituojama Lietuvos „Carito“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė.

Akciją padeda organizuoti Ukrainos garbės konsulas Klaipėdoje Genius Vygantas. Jis rūpinasi, kad į pagalbą akcijai įsitrauktų valstybinės ir verslo institucijos.

Ukrainos „Caritas“ pateikė tikslų sąrašą pačių reikalingiausių daiktų, kurių stinga žmonėms. Tarp jų - šiltų drabužių - megztukų, liemenių, striukių, kepurių, šalikų, pirštinių, kojinių, žieminių batų, šiltų antklodžių ir miegmaišių, konservuotų maisto produktų, sauskelnių suaugusiems ir vaikams.

Už surinktos pagalbos skirstymą ir saugumą bus atsakingas Ukrainos „Caritas“.

Organizacija taip pat kviečia žmones aukoti į „Caritas“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „Pagalba Ukrainai“.

Šie pinigai bus skirti įsigyti vaistams ar kitoms medicinos priemonėms, kurios žiemą ypač reikalingos padidėjus sergamumui ir pablogėjus gyvenimo sąlygoms. Akcija truks iki lapkričio 10 dienos.

Aukoti nukentėjusiems Ukrainos žmonėms galima „Caritas“ tinklapyje internete arba tiesiogiai pervedant paramą į Lietuvos Carito sąskaitą: AB bankas Swedbank, a.s. nr. LT117300010115125084.