Tai jis pasakė Ukrainos televizijos kanalo „Ukraina 24“ laidoje „Ukraina Razom“, skelbia „Ukraina 24“.

„Aš kalbu apie Europą, kuri yra išsilavinusi, protinga, dėl visko galima susitarti. Ten užaugo trys kartos. Jie žino, kas vyksta Ukrainoje, bet netiki, kas yra beprotybė, karo dievo sekta... Atėjo į svetimą šalį, griauna miestus ir žudo žmones. Dėl ko? Dėl „rusiško pasaulio“ idėjos, kitų beprotiškų idėjų, kad reikia išlaisvinti Ukrainą nuo nacistų, gėjų paradų. Šis trečiasis pasaulinis karas jau vyksta, ir tai vyksta su Vakarais“, – sakė jis.

P. Vaitiekūnas pabrėžė, kad kalbomis nepavyks sustabdyti Putino fašistinio puolimo, Vakarai turės įsitraukti į karą.

„Putinas paskelbė Vakarus savo taikiniu, savo priešu. Ir kol kas jie laiko fronto liniją Ukrainoje. Bet jei norime sustabdyti putinišką fašizmą – Vakarai turi stoti į šį karą! Turi atsakyti karinėmis priemonėmis. Mes esame šio karo pradžioje. Ir kuo greičiau Vakarai atsakys, tuo didesnė tikimybė, kad didelio, galutinio, strateginio karo tarp Vakarų ir Rusijos nebus. Nereikia laukti, kol Rusija panaudos kitą etapą – cheminį ginklą ar kitus masinio naikinimo ginklus. Ukrainą reikia ginti ne tik pinigais, ne tik ginklais, bet ir buvimu Ukrainoje. Reikia suprasti, kad logika ir pasaulis, kuriame gyvena ši karo dievo sekta – tai yra paralelinė realybė. Ir mūsų protingos kalbos jų nesustabdys. Karas niekada nestabdomas kalbomis. Karas sustabdomas jėga. Tai turėtų įvykti ir prie putiniško fašismo“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją