„Tėvams turi būti patogu pateikti prašymą priimti vaiką į ugdymo įstaigą, pasirašyti sutartį, kad nereikėtų belstis į įvairių mokyklų duris“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

ŠMSM informuoja, kad centralizuota priėmimo sistema aprėps visas – ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo, neformaliojo vaikų švietimo ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo – programas. Mokiniai ir vaikų tėvai prašymus priimti mokytis galės teikti per vieną platformą internetu.

Planuojama, kad ši įstaiga administruos ir bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas bei profesinio mokymo įstaigas informacinę sistemą (BPIS), pažymima ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu priėmimas į ugdymo ir švietimo programas yra vykdomas decentralizuotai, pasak ministerijos, dar yra savivaldybių, kuriose mokinys ar jo tėvai turi fiziškai pateikti prašymą bei reikalingus dokumentus pasirinktai įstaigai popierine forma.

ŠMSM informuoja, kad mokiniams, tėvams, studentams, kurie neturi galimybių namuose, bus suteikta galimybė prašymus per sistemą pateikti savivaldybėje.

Viešosios įstaigos ,,Mokausi Lietuvoje“ administruojamoje interneto platformoje taip pat bus galima rasti informacijos apie švietimo programų teikėjus, švietimo programas, sąlygas ir susižinoti priėmimo rezultatus, nurodoma pranešime.