„Situaciją tikrai atidžiai stebime ir nėra tokios informacijos, susijusiu su šiuo klausimu, kurią turi kitos valstybės, bet neturi Lietuva. Mes esame NATO pakraščio valstybė ir šalia vykstantys procesai mums yra svarbūs žinoti. Dėl to mes ta informacija dalinamės“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė K. Budrys.

„Lygiai taip pat kaip ir nėra Lenkijos pusėje informacijos, kad jie žinotų kažką kitą negu kad mes žinome Taip kad tas žinojimo laukas yra aiškus, ne visa informacija yra vieša“, – pridūrė jis.

Visgi prezidento patarėjas kol kas nenori prognozuoti, koks skaičius „Wagner“ samdinių bus dislokuotas Baltarusijoje.

„Kiek ten gali galutiniame rezultate atsirasti – aš neužbėgsiu už akių ir nespėliosiu. Žinome, kam yra paruošta infrastruktūra“, – sakė jis.

K. Budrys taip pat pažymi, kad vis dar nėra aišku, kokias funkcijas atliks į Baltarusiją perdislokuoti samdiniai.

„Galiu patvirtinti, kad iki galo nežinome funkcijų, kurias atliks tie samdiniai (...). Iš tos žinių mišrainės, kurią mums siunčia, kad jie treniruos pajėgas ar vykdys dar kažkokias užduotis, mes tokio aiškesnio vaizdo neturime, tačiau viskam esame pasiruošę“, – patikino jis.

ELTA primena, kad pastaruoju metu stebimas karinės bendrovės „Wagner“ samdinių persikėlimas į Baltarusiją.

Kaip teigia kai kurie Lietuvos politikai, tai neigiamai keičia saugumo situaciją regione.

Šiuo metu į Baltarusiją atvykę „Wagner“ samdiniai kartu su šalies armija vykdo pratybas Bresto poligone, esančiame už 40 km nuo Ukrainos ir 30 km nuo Lenkijos sienų.

Lenkijos vadovybė penktadienį nutarė perkelti karines formuotes iš šalies vakarų į rytus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją