„Šiai dienai mes neturi uždarytos temos, kad tai yra neįmanoma ir mes to iš principo nedarysime“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė K. Budrys, kalbėdamas apie naikintuvų perdavimo Ukrainai klausimą.

Jo teigimu, Vokietijos ir JAV vadovai, nors ir pasakė, kad Ukrainai naikintuvų nesiųs, esą kategoriškai nepaneigė, jog to nedarys niekada. K. Budrys pažymėjo, kad svarbiausia, diskutuojant apie tokią galimybę, nepadaryti klaidų, tai yra suderinti tarpusavio pozicijas, perduodant ginkluotę Ukrainai.

„Kas yra svarbiausia, kad mes, kaip Vakarai, kaip aljansas, nepakarotume klaidų, kurias jau matėme su nepavykusiu naikintuvų perdavimu prieš kurį laiką, dabar su tankais, kur turinys pasimetė, liko tam tikro susiskaldymo šešėlis, nesutarimai, vieši kaltinimai vieniems kitų ir tai yra tos pamokos, kurias turime išmokti“, – dėstė prezidento patarėjas.

ELTA primena, kad Kyjivas vis labiau ragina Vakarus atsiųsti pažangesnių ginklų, kurie padėtų atremti Rusijos invaziją, įskaitant ir naikintuvus. Visgi Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sekmadienį pakartojo, kad Vokietija nesiųs naikintuvų į Ukrainą.

Pirmadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad neatmeta naikintuvų tiekimo Ukrainai galimybės, tačiau perspėjo dėl konflikto eskalavimo rizikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)