„Tai mes, socialdemokratai, kreipėmės į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją prašydami ištirti tiek ministro D. Kreivio, tiek viceministro Morkūno pažeidžiamumą ir neskaidrumą dėl to, kad ir vienas, ir kitas turi akcijų susijusių su „Ignitis“. Ir labai gaila, kad VTEK pagaliau po mėnesio priėmė sprendimą, kad dėl viceministro tyrimą atliks, o dėl ministro D. Kreivio neatliks“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė akcentuoja, kad, vos paaiškėjus, jog finansų viceministras turi „Ignitis“ akcijų, buvo akivaizdu, kad jis nebegali kuruoti energetikos srities.

„Tik man labai buvo keista tiek finansų ministrės, tiek premjerės reakcija: kas čia tokio, čia nieko tokio. Bet, matyt, čia buvo taip į viešumą reaguojama, po to neva jis pats pasiprašė ir kuruoja dabar kitą sritį. O dėl ministro D. Kreivio, iš tikrųjų, man atrodo, kad jeigu VTEK būtų apsisprendusi ištirti ministro D. Kreivio klausimą, tai būtų daug geriau, nes būtų išsamiau, nuodugniau ištirta“, – sakė ji.

V. Blinkevičiūtė mano, kad D. Kreivys turėtų pats atsistatydinti iš einamų pareigų.

„Mano supratimu, energetikos ministras D. Kreivys turėtų pats susivokti, kad nebegali jis dirbti ministru. Nes vis tiek kiekvienas žmogus turi apsispręsti, ar jis yra politikas, ar jis yra verslininkas. Kito kelio čia nėra“, – akcentavo socialdemokratė.

VTEK priėmė sprendimą pradėti tyrimą, ar „Ignitis grupės“ akcijų įsigijęs finansų viceministras Gediminas Norkūnas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų. Visgi VTEK netirs energetikos ministro Dainiaus Kreivio elgesio. Su ministru susijusios įmonės, kaip paaiškėjo, buvo įsigijusios „Ignitis grupės“ akcijų.

Portalas lrt.lt skelbė, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi bei dividendus gauna grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras G. Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai nepasiteiravo LRT Tyrimų skyrius. Tarp „Ignitis grupės“ akcininkų – ir su energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

Tyrime nurodoma, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras. Tačiau D. Kreivys šių interesų nedeklaravo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)