„Kreivys turi suprasti, kad užlipo ant to paties grėblio ir nebegali daugiau būti ministru. Būtų gerai, kad taip ir įvyktų. Tai būtų tam tikras Kalėdų nušvitimas ir stebuklas“, – žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė, šeštadienį vykstant LSDP tarybos posėdžiui.

Jos teigimu, konservatoriams priklausantis ministras D. Kreivys nėra skaidrus, nes viešai nedeklaravo, kad su juo susijusi įmonė turi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ akcijų.

„Yra ministrų, kurie patys turėtų susiprasti ir nebetęsti darbo Vyriausybėje. Jie yra neskaidrūs – galvoje turiu energetikos ministrą Kreivį. Būtų gerai, kad jis pats susiprastų ir palengvintų darbą ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei. Klausimų labai daug, o atsakymų nėra. Tai rodo šios Vyriausybės silpnumą“, – akcentavo ji.

Politikė kartu pažymėjo, kad socialdemokratai ir toliau palaikys opozicijoje dažnai pasirodančias iniciatyvas interpeliuoti I. Šimonytės Vyriausybės ministrus.

„Interpeliacijos yra būtinos, kad būtų pažadinta Vyriausybės ir valdančiosios daugumos veikla“, – sakė ji.

Visgi kol kas nė viena interpeliacija nepavyko, o opozicija kaip kėlė klausimus dėl esą netinkamo Vyriausybės darbo, taip ir toliau kelia. V. Blinkevičiūtės įsitikinimu, tai rodo, kad valdantiesiems tiesiog reikia daugiau laiko pasidaryti išvadas.

„Kiekvienam skirtingai. Kol daeina, reikia tam tikro laiko. Bet įvertinus Lietuvos žmonių požiūrį į kai kuriuos ministrus, man atrodo, kad Vyriausybės vadovė turi suvokti, jog nebegali dengti ministrų, kurie nesusitvarko su savo darbu“, – apibendrino socialdemokratė.

Parlamento opozicija dabartinės Vyriausybės ministrams jau inicijavo keturias interpeliacijas – užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Visi šie procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta, tad ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)