Be to, pasak bendrovės, bus kreipiamasi į teismą dėl šmeižto, kuris esą pasipylė pastaruoju metu.

„Mūsų niekas niekada neprašė suteikti galimybę nustatyti vietą be SIM kortelės“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė "Bitė Lietuva" generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Susiriejo su „Tele2“

„Bitės“ vadovas taip pat nepatenkintas „Tele2“, vienintelės automatizuotai teikiančios duomenis apie skambinančiųjų be SIM kortelės buvimo vietą, pozicija. Konkurentus C. Robbinsas kaltina moksleivės mirtį pasitelkus savireklamai.

„Aš šioje srityje dirbu daugiau nei 20 metų, tačiau niekada nejaučiau tokios didelės gėdos dėl konkurentų. „Tele2“ per kelias valandas šią tragediją pavertė rinkodaros kampanija“, - pareiškė verslininkas.

„Tai visiškai nepriimtina“, - pridūrė jis.

„Tele2“ susilaiko nuo griežtesnio atsako į konkurentų kaltinimus.

„Nekomentuojame konkurentų pareiškimų. Paslaugą teikėme ir teiksime toliau. Paslaugą, kurią teikėme nuo 2008 m.“, - DELFI teigė „Tele2“ komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas.

Budelių auka jungėsi „prie įvairių tinklų“

Pasak „Bitės“ vadovo pavaduotojo Prano Kuisio, pirmą kartą reikalavimą teikti duomenis apie skambinančiųjų be SIM kortelės buvimo vietą įmonė gavo ketvirtadienį. Jis teigė, kad dėl kai kurių politikų pasisakymų kreipsis į teismą, tačiau konkrečių pavardžių neįvardijo.

„Paskutinis, ką turime pabrėžti - politikų pasakymai apie tai, kad plaunami arba vagiami pinigai, yra visai nesąmoningi (...) Mes kreipsimės į teismą dėl tokių veiksmų. Mes gavome naujus reikalavimus vakar vakare iš BPC, kad mes turime teikti lokaciją dėl skambučio be SIM kortelės. Gavę šituos reikalavimus, mes įsivertinome, kad maždaug per mėnesį mes pradėsim teikti“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė P.Kuisys.

Jis sakė, kad tuo metu, kai Panevėžio rajone sudeginta mergina skambino BPC, jos telefonas buvo prisijungęs prie įvairių mobiliojo ryšio tinklų.

„Tai yra tyrimo medžiaga. Galiu pasakyti tik tiek, kad prie įvairių tinklų buvo prisijungęs telefonas“, - teigė P.Kuisys.

RRT „Bitei“ ir „Omnitel“ davė laiko

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) penktadienį paskelbė preliminariais išvadas tuyrime dėl duomenų teikimo BPC.

RRT informuoja, jog „įpareigoja UAB „Bitė Lietuva“ ir UAB „Omnitel“ iki 2013 m. gruodžio 31 d. užtikrinti, jog abonentų ir kitų naudotojų, kurių negalima identifikuoti pagal telefono ryšio numerį, vietos nustatymo duomenys BPC būtų teikiami automatiškai“.

Be to, RRT prašo, kad Vidaus reikalų ministerija įpareigotų BPC bendradarbiauti su ryšio tiekėjomis, kad būtų tinkamai įgyvendinti visi techniniai sprendimai.

Preliminarios RRT atlikto tyrimo išvados pateiktos vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui. Galutines tyrimo išvadas RRT planuoja pateikti kitą savaitę.