Įtariama, kad būtent šis sprendimas gali padėti A. Bilotaitės bendražygei – Šventosios seniūnei – perimti iš valstybės prestižinį sklypą prie jūros. Bičiulystę su Šventosios seniūne A. Bilotaitė vis dar neigia, tačiau šį kartą pripažino pati kvietusi ją tapti jos padėjėja Seime, o pertvarkai priešinasi mįslingos interesų grupės. Ministrės argumentai istoriją paviešinusio populiaraus tinklaraštininko Skirmanto Malinausko neįtikina.

Trečiadienio vakarą žurnalistus į ministeriją pakvietusi vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė neigia, kad ministerijai pavaldžių įstaigų pertvarka yra susijusi su kokiais nors asmeniniais interesais.

Nes nusprendus Palangoje prie jūros esančios sanatorijos „Pušynas“ atsisakyti, gali atsirasti pagrindas šios teritorijos sklypus susigrąžinti šeimoms, kurios sklypus čia turėjo iki sovietmečio.

Vieną sklypą bando atgauti ir konservatorės, Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės artimieji. Pasak paviešintos informacijos, V. Skeberdytė yra parašiusi prašymą tapti A. Bilotaitės padėjėja Seime.

Anksčiau to nesakiusi, ministrė trečiadienį pareiškė, kad V. Skeberdytę į Seimą pakvietė pati.

„Ponia Veronika buvo ir kviečiama būtent tam darbui. Turiu pažymėti, kad tos informacijos aš neturėjau, apie kažkokius tai interesus. Ir jeigu būčiau žinojusi, tikrai net nebūčiau kvietusi“, – surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį tikino vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Istoriją paviešinęs populiarus tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas džiaugėsi, kad pagaliau ministrė šį faktą pripažino.

„Džiugu, kad ministrė po truputį atgauna atmintį. Dar prieš keletą dienų ji sakė, kad mažai pažįsta V. Skeberdytę, kad su ja kažkada kalbėjosi apie patarėjos darbą Seime. Šiandien mes jau išgirdome, kad ne kažkada, o būtent šį lapkričio mėnesį“, – LNK kalbėjo S. Malinauskas.

A. Bilotaitė priduria, kad apie V. Skeberdytės interesus sužinojo tik trečiadienį. Bet S. Malinauskas teigia kitaip.

„Mano žiniomis, kalbant apie šaltinius iš kurių aš gavau informaciją, ministerijai šita informacija tikrai buvo (žinoma, aut. p.). Arba jos buvo nenorima matyti, arba ministrė šiuo atveju nepasako tiesos“, – sakė S. Malinauskas.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė tikina, kad ministerijai pavaldžių, bet nereikalingų įstaigų pertvarka vis tiek bus vykdoma. O jai priešinasi ir šmeižto kampaniją vykdo pertvarkos nenorinčios interesų grupės.

Beje, dėl šios situacijos Seimo opozicija kreipėsi į teisėsaugą ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

„Šitas dalykas yra režisuojamas. Ir kažkam tikrai naudinga mesti kažkokias abejones tam, kad šitą procesą stabdyti“, – spaudos konferencijoje svarstė A. Bilotaitė.

Kam naudinga, ministrė neatsako.

„Nėra paslaptis, kad dauguma, matyt, galimai galėdavo naudotis tomis nomenklatūrinėmis privilegijomis. Ir, matyt, tai yra stabdis, kad tie pokyčiai neįvyktų“, – svarstė ministrė.

Ministerijos planuojamai pertvarkai nepritaria partijos kolega Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Bet koks meras norėtų, kad liktų savivaldybė 107 darbo vietos, mes kalbame apie sezoniškumą. Čia irgi buvo pasakyta, kad kalbama apie vasarą, ten vietų trūksta. Bet tie 107 žmonės žiemą tiesiog neturėtų, ką veikti Palangoje, ten tiesiog nėra darbo. Dabar visos galimybės dirbti kiaurus metus yra. Tai šitoje vietoje reikėtų išsispręsti klausimus partijos viduje. Jokių kitų interesų grupių nėra, aš bent jau to negirdėjau“, – LNK situaciją vertino S. Malinauskas.

Vidaus reikalų ministerija sanatoriją siūlo perimti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM). Tačiau ši kol didelio noro nerodo.

Jei tai neįvyks, įstaigas perimtų Turto bankas.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: