„Protesto riba peržengta – prie Seimo sužalotas policijos pareigūnas, vykdęs savo pareigą. Tai netelpa į jokias taikios pilietinės akcijos ribas“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Bilotaitė.

Ministrė akcentavo tikinti pareigūnų profesionalumu.

„Palaikau juos, užtikrinančius valstybės ir jos simbolių apsaugą. Šiuo metu jiems tenka milžiniškas krūvis taip pat užtikrinant saugumą neteisėtų migrantų laikino apgyvendinimo vietose“, – akcentavo A. Bilotaitė.

„Smurtas nebus toleruojamas. Atsakomybę teks prisiimti visiems, kurie pažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo. Sužalotam pareigūnui suteiksime visą reikiamą pagalbą“, – taip pat rašė ministrė.

ELTA primena, kad nuo antradienio ryto prie Seimo besitęsiantis protestas prieš COVID-19 ribojimus peraugo į riaušes. Seimo įėjimus užblokavusius mitinguotojus nustūmė į įvykio vietą atvykusi riaušių policija.

Prieš protestuotojus riaušių policijos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, piktybiškiausiai nusiteikę protestuotojai buvo išvesti. Policijos pareigūnai susirinkusius mitingo dalyvius nustūmė nuo Seimo vartų, taip sudarydami galimybę iš Seimo išvykti parlamentarams.

Į įvykio vietą atvyko ir greitosios pagalbos automobiliai.

Vis tik protestuojanti minia ir toliau nuo Seimo nesitraukia, skanduoja „Gėda“, „Šimonytę lauk!“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)