A. Bilotaitės teigimu, visi abejonių keliantys klausimai buvo išsiaiškinti po pačių riaušių inicijuotuose formatuose.

„Tiek NSGK, tiek Seimo valdyba turėjo visą informaciją ir, matyt, kažkokių klausimų nekilo. Taip pat turiu pažymėti, kad ir Vidaus reikalų ministerijoje vyko institucijų aptarimas, buvo analizuojama situacija. Buvo sudėliotos tos išmoktos pamokos“, – po balsavimo Seime žurnalistams sakė ministrė.

Ji taip pat sakė, kad iš opozicijos kai kurių atstovų skrieję pastebėjimai dėl jos gebėjimo vadovauti ministerijai, nes yra moteris, yra netoleruotini bei nekultūringi. Į diskusiją įsijungęs Seimo „darbietis“ Artūras Skardžius prieš balsavimą peikė A. Bilotaitės kompetenciją – esą nors partija į pareigas delegavo „tituluotą gražuolę, tačiau neišmanančią šioje srityje ir neturinčią jokios patirties“.

„Asmuo, kuris, noriu pabrėžti, abipusiu sutarimu išėjo iš pareigų, jei turėjo kokių nors pretenzijų, turėjo visus teisinius instrumentus ir galimybes kreiptis į atitinkamas institucijas ir tiesiog ieškoti savo tiesiog, jei jis mano, kad jis buvo kažkaip nuskriaustas ar su juo netinkamai pasielgta“, – akcentavo A. Bilotaitė.

„Mano nuomone, šis priimtas sprendimas buvo teisingas. Mes turime tokią didžiulę diskusiją esant nepaprastajai padėčiai, tai grėsminga, nes tikrai diskredituoja mūsų institucijas, bet noriu pasakyti, kad šio žmogaus nebėra, niekaip netrukdo mūsų institucijoms dirbti, bendradarbiauti, užtikrinti viešojo saugumo procesus, apsaugoti mūsų strateginius objektus. Institucijos veikia ir labai gerai, kad mes nebeturime tokių neadekvačių vadovų, kurie yra grėsmė nacionaliniam saugumui“, – komentavo ministrė.

Ji patikino, kad prieš kiekvieną panašų renginį situaciją yra griežtai analizuojama ir pagal tai dėliojamos pajėgos.

Agnė Bilotaitė

„Reikia pripažinti, kas ir buvo įvardinta, tada institucinis bendradarbiavimas turėjo spragų, bet šiuo metu tas yra stiprinama“, – sakė A. Bilotaitė.

Šiuo metu, pasak jos, vyksta riaušų malšinimo planų vertinimas.

Socialdemokratas Gintautas Paluckas teigė, kad partija siūlo jau minėtus klausimus ministrei įvertinti Teisės ir teisėtvarkos komitete.

„Neparodžius jokio dėmesio, teko formuoti siūlymą dėl komisijos“, – paaiškino parlamentaras.

Visgi, kaip pabrėžė socdemas, toliau tikimasi, kad klausimai bus išspręsti komitete.

G. Palucko teigimu, kai kurie opozicijos atstovai, pasirašę šalia iniciatyvos dėl laikinosios tyrimo komisijos, nedalyvavo šiame balsavime dėl svarbių asmeninių priežasčių.

„Rezultatas yra dėsningas“, – konstatavo jis.

Politiko vertinimu, ministrė painiojasi savo atsakymuose.

„Ji aiškina, jog kažkokio specialaus kažkokio įforminto raštu sprendimo nebuvo, buvo skambučiai, buvo rastas vienas generolas, vienas nerastas, tada jie tarpusavyje kažkaip bendravo. Tokių neaiškumų ir interpretacijų, pasitelkiant specialiąsias pajėgas, tiesiog negali“, – pridūrė G. Paluckas.

Valdantieji sužlugdė opozicijos planus tirti Bilotaitės veiksmus

Seimo opozicionierių bandymas sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybės baigėsi nesėkme – Seimas per pateikimą balsų dauguma tokiai iniciatyvai nepritarė. Dalis politikų peikė ministrę dėl kompetencijos trūkumo, Seimo salėje aidėjo replikos dėl A. Bilotaitės išvaizdos ir lyties.

Ričardas Pocius

Už tai, kad laikinoji tyrimo komisija būtų sudaryta, pasisakė 50 Seimo narių, prieš buvo 61, susilaikė 4.

Komisijos sudarymui valdantieji išreiškė vieningą nepritarimą, savo ruožtu opozicionieriai taip pat buvo vieningi – pasisakė už komisijos įkūrimą.

Tiesa, kai kurie valdančiųjų atstovai, nors ir buvo Seime, dėl laikinosios tyrimo komisijos sudarymo išvis nebalsavo, pavyzdžiui, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Viktoras Pranckietis, į ginčą su kolegomis įsivėlęs konservatorius Mykolas Majauskas.

Sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės atsakomybės organizuojant praėjusių metų rugpjūtį prie Seimo vykusių neramumų malšinimo veiksmus ir galimo mobingo taikymo buvusio VST vado R. Pociaus atžvilgiu pasiūlė 57 parlamentarai iš opozicijos.

Daugiau apie balsavimą ir prieš jį Seimo salėje vykusias diskusijas skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)