„Šiandienos susitikimo rezultatas – 7 šalys parengė bendrą pareiškimą, kuriuo mes įsipareigojame stiprinti ir gilinti savo bendradarbiavimą. Mes susitarėme dėl konkrečių dalykų, pirmiausia – susidūrus su naujomis hibridinėmis grėsmėmis, rengti politinio lygio konsultacijas, tą daryti kaip galima greičiau ir operatyviau“, – Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje (VRM) spaudos konferencijoje kalbėjo ministrė.

„Taip pat koordinuoti savo veiksmus priimant sprendimus dėl priešiškų režimų veiksmų, vykdyti mokymus ir bendras šalių tarnybų pratybas, ieškoti bendrų sąveikos veikimo būdų, užtikrinant mūsų kritinės infrastruktūros apsaugą. Ir didinti mūsų visuomenės informuotumą ir atsparumą, siekti ES paramos, kad galėtume toliau didinti savo atsparumą“, – susitarimus vardino A. Bilotaitė.

Susitikimo su Latvijos, Estijos, Ukrainos, Suomijos vidaus reikalų ministrais bei Lenkijos ir Norvegijos viceministrais metu sutarta dalintis informacija apie patiriamas informacines, kibernetines ar hibridines atakas.

„Sutarėme, kad labai svarbu yra veikti regiono mastu – tiek pačios išorės sienos apsaugoje, tiek migracijos valdyme. Ir taip pat turime nepamiršti hibridinių grėsmių. Akcentuojant situaciją dėl naujų hibridinių grėsmių, tai yra grėsmės kritinei infrastruktūrai, tai yra informacinės ir kibernetinės atakos. Ir mes sutarėme, kad turime veikti kaip vienas kumštis, kuris koordinuotų savo veiksmus, kuris dalintųsi informacija“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Pasak vidaus reikalų ministrės, visos 7 šalys šiuo metu stiprina civilinę saugą, krizių valdymą ir kritinės infrastruktūros bei sienų apsaugą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)