„Man keistai atrodo toks bandymas viešojoje erdvėje sukelti diskusiją. Aš tai vertinu kaip tam tikrą valstybės šantažą. Manau, kad visi klausimai turėtų būti sprendžiami prie derybų stalo, civilizuotai, o ne gatvėje. Mano durys visada yra atviros“ – LRT radijui antradienį sakė A. Bilotaitė, pridurdama, kad pareigūnų protestai Lietuvai svarbaus įvykio metu yra netoleruotini.

„Manau, kad NATO samito metu tai yra netoleruotina, tai nevalstybiškas požiūris“ – akcentavo ministrė.

Politikė tikino, kad yra pasirengusi visus pareigūnams kylančius klausimus spręsti derybų būdu.

„Aš esu pasirengusi diskutuoti ir diskutuoju, visi sprendimai su profesinėmis sąjungomis yra derinami. Tai, kas susiję su pareigūnų reabilitacija... Ši problema yra sena ir VRM ėmėsi sisteminių sprendimų“, – sakė A. Bilotaitė

ELTA primena, kad LPPS įspėjo Vidaus reikalų ministeriją, kad jei nebus skirta papildomų lėšų policininkų reabilitacijos paslaugoms, pareigūnai surengs protestus Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu.

Pasak LPPS pirmininkės Romos Katinienės, pareigūnų medicininės reabilitacijos paslaugoms, nefinansuojamoms iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto, nėra skiriama lėšų. Teisės aktų nustatyta tvarka tokias paslaugas apmokėdavo VRM. Tačiau dabar tai siūloma daryti pačioms ministerijai pavaldžioms įstaigoms.

„Ši žinia tiesiog pritrenkė. Kaip gali būti, kad policijos pareigūnų reabilitacijai nėra pinigų? Kai reikia valdyti krizes – pareigūnai gelbėkit padėkit, supraskit, o štai reabilitacijai – nė cento“, – profsąjungos išplatintame pranešime cituojama R. Katinienė.

Profsąjungos teigimu, daliai policijos pareigūnų reabilitacijos paslaugos, reikalingos dėl darbo specifikos (streso, sudėtingų situacijų), yra apmokamos ne iš PSDF, o biudžeto lėšomis.
Šiais metais reabilitacijos paslaugų reikia 367 policijos pareigūnams, jų reabilitacija kainuotų 299 tūkst. eurų.

ELTA primena, kad liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)