„Aš tikiu premjero kalba, kurią vakar (antradienį. - ELTA) išgirdau - labai atsakingais teiginiais apie pasitarimų ir posėdžių protokolavimą, jų įrašus ir taip toliau. Manau, kad tai yra vidinis mūsų Vyriausybės kanceliarijos tyrimas, kuris parodys ir įrodys, ar buvo kažkas padaryta ne taip. Šiandien mes tiesiog remiamės tuo, ką išgirdome iš premjero“, - trečiadienį „Žinių radijui“ kalbėjo R. Baškienė.

Pasak jos, antradienį Seimo tribūnoje aštriai kalbėjęs ir Seimo nariui Mantui Adomėnui pasigydyti rekomendavęs premjeras nebuvo susijaudinęs ir aiškiai atsakė į opozicijai nerimą kėlusius klausimus.

„Mūsų premjeras yra šmaikštus, ir tikrai jo elgesyje nemačiau jokio susijaudinimo ar nerimo“, - aiškino „valstietė“.

Tuo tarpu kalbėdama apie ne mažiau opozicijos ir žiniasklaidos atstovų kritikuojamus „valstiečių“ siūlymus keisti nacionalinio transliuotojo valdymo modelį, R. Baškienė tikino, kad būgštavimus dėl laisvės apribojimo sukėlę LRT veiklą tyrusios Seimo komisijos pasiūlymai yra tik rekomendacijos.

„Viltingai žvelgiu į situaciją, galvodama, kad tai nėra primestiniai dalykai, tai yra rekomendacijos, kurios padėtų tobulinti darbą“, - kalbėjo R. Baškienė.

„Rekomendacijų pagrindu kartu su žiniasklaida, su LRT atstovais bus sprendžiama, kokie reikalingi įstatymai, kokie reikalingi ar nereikalingi pakeitimai. Šis tyrimas tik leidžia dar labiau tobulėti ir būti skaidresniems ir kartu veikti“, - apibendrino politikė.

ELTA primena, kad LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė kreipėsi į Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizaciją UNESCO dėl grėsmės nacionalinio transliuotojo nepriklausomumui.

Pasak jos, sausį inicijuotas parlamentinis LRT ūkinės ir finansinės veiklos tyrimas virto precedentų neturinčiu bandymu įtvirtinti politinę LRT kontrolę, o tai kelia grėsmę LRT nepriklausomumui.

Antradienį premjeras S. Skvernelis iš Seimo tribūnos opozicijai aiškinosi dėl didžiulį ažiotažą sukėlusio Vyriausybės sprendimo ištrinti tai, ką jis Vyriausybės pasitarime kalbėjo apie nepriklausomą žiniasklaidą.

Skaitydamas atsakymus į klausimus, S. Skvernelis aiškino, kad įstatymų aktai nenumato, jog Vyriausybė turėtų teikti informaciją, kurios teikimas nėra įstaigos viešoji funkcija. Seime kilus diskusijoms jis pareiškė, kad visuomenės teisė žinoti nėra absoliuti.

Seimo opozicinių frakcijų atstovai liko nepatenkinti S. Skvernelio pasiaiškinimais ir konstatavo, kad premjeras galėjo sulaužyti priesaiką. Antradienį 30 šią deklaraciją pasirašiusių parlamentarų teigia inicijuojantys skubias teisines ir politines konsultacijas dėl Vyriausybės vadovo atsakomybės.